Jätkäsaaren terassitalon arkkitehtikilpailun voittaja on ratkennut

Arkkitehtuurikutsukilpailun on voittanut Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy työllään Step by Step.

Kilpailun tavoitteena oli suunnitella Jätkäsaaren Saukonpaadenpuistoa vastapäätä sijaitsevalle tontille asuinkerrostalo, joka täydentää Jätkäsaaren merellistä kaupunkikuvaa. Kilpailun järjestivät Skanska ja Helsingin kaupunki.

Arviointiryhmän jäsenenä toiminut arkkitehti Karin Krokfors uskoo tiedotteessa, että rakennuksessa on aineksia puiston maamerkiksi.

– Kerrostuvista avo- ja lasiterasseista tunnistettava ja näyttävä voittajaehdotus muodostaa alueelle mielenkiintoisen maamerkin Saukonpaadenpuiston päätteenä. Asuntojen puiston suuntaan kurottuvat suuret päätyterassit jatkavat visuaalisesti puistoa osana rakennuksen yleisilmettä.

Kohteen ennakkomarkkinointi aloitetaan ensi vuoden keväällä. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen alkusyksystä ensi vuonna.

Kilpailussa lähdettiin hakemaan kaupunkikuvaa rikastuttavaa, uudenlaista ratkaisua.

– Mukaan kutsuttiin neljä arkkitehtuuritoimistoa, joilta tiesimme saavamme kaupunkikuvallisesti korkealaatuiset ja asuntosuunnitteluosaamisen osalta laadukkaat ehdotukset, kertoo Skanskan suunnittelujohtaja Hille Kaukonen tiedotteessa.

Yksi kilpailun ehdoista oli, että mahdollisimman monesta asunnosta avautuisivat merelliset maisemat Saukonpaadenpuiston suuntaan.

– Tontin sijainnin ansiosta etenkin rakennuksen ylimmistä kerroksista tulee muodostumaan poikkeuksellisen upeat näkymät. Voittajatyö vastaa odotuksiimme ja muodostaa tunnistettavan, vahvan identiteetin omaavan ilmeen ja se istuu onnistuneesti Jätkäsaaren luonteeseen, toteaa tiedotteessa asemakaavoituksen tiimipäällikkö Matti Kaijansinkko Helsingin kaupungilta.

Muut voittajaehdokkaat olivat Kasbah, Silakka ja Kuha. Ehdotuksiin voi tutustua tästä linkistä.

Jätkäsaareen valmistuu koteja noin 21 000 asukkaalle vuoteen 2030 mennessä. Työpaikkoja on arviolta 6 000.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut