Tunnettu ravintolaketju poistaa punaisen lihan listoiltaan – tilalle tulee uusi kasvisproteiini

Ravintolaketju Fafa's haluaa olla hiilineutraali ja poistaa punaisen lihan listoiltaan vuoden loppuun mennessä. Milena Raappana

Sanna Jompero-Lahokoski

Helsingissä useita ravintoloita pyörittävä ravintolaketju Fafa’s poistaa punaisen lihan valikoimastaan. Tilalle on tulossa kananmakuinen kasvisproteiini.

Päätös punaisen lihan poistamisesta ruokalistoista koskee kaikkia Suomen ravintoloita, joita on 43. ravintolaa. Muutos tapahtuu tämän vuoden loppuun mennessä.

Syy punaisen lihan poistumiseen listoilta on toimitusjohtaja Ville Myllyniemen mukaan hiilineutraalisuus, kestävä kehitys ja asiakkaiden ruokailutottumusten muuttuminen.

– Myydyistä tuotteistamme lähes 70 prosenttia sisältää joko kasvispohjaisia tai täysin vegaanisia tuotteita. Kanaton-tuotteet vastaavat kuluttajien muuttuneisiin tarpeisiin ja vahvistavat asemaamme markkinassa. Tämän johdosta päätös punaisen lihan poistamisesta oli meille looginen. Liiketaloudellisesti ei ole järkevää myydä tuotetta, jonka kysyntä vähenee koko ajan, Myllyniemi toteaa tiedotteessa.

Kasvisruoan määrä nousee Helsingin kouluissa ensi syksynä – nämä ovat lasten suosikit ja inhokit

Ravintolaketjun liikevaihdosta punaisen lihan osuus oli viime vuonna alle kymmenen prosenttia.

Iso-Britanniassa kehitetty Kanaton-kasvisproteiini on ketjun tiedotteen mukaan lisäaineeton, gluteeniton, gmo-vapaa ja vastuullisesti tuotettu soijaproteiini.

Tuotteen maku, koostumus ja mehukkuus vastaavat tiedotteen mukaan kananlihaa.

"Ehdottomasti maan paras tarjonta" – Nämä ravintolat ja kaupat ovat Kalliossa vegaanien suosiossa

Fafa’silla on Suomen lisäksi ravintolatoimintaa Lontoossa. Ravintolaketju kertoo haluavansa sitoutua kestävään kehitykseen.

– Kansainvälisten ennusteiden mukaan eläintuotteita korvaavien proteiinien markkinan uskotaan seitsenkertaistuvan vuoteen 2035 mennessä, toteaa Myllyniemi.

Trendi on ollut vahvasti nähtävillä jo muun muassa Iso Britanniassa.

– Useimmat asiakkaistamme niin Lontoossa kuin Suomessa etsivät vaihtoehtoja lihalle tai haluavat välttää lihaa, vaikka eivät lähtökohtaisesti ole kokonaan kasvissyöjiä. Tällä on keskeinen merkitys kasvisruokailun kehittymiselle, Myllyniemi jatkaa.

Legendaarisen helsinkiläisbaarin paikalle aukeaa "mättöravintola" – työntekijät havahtuivat uuteen ilmiöön 

Popsitko proteiinipatukoita? Se on turhaa ja vain lisää Itämeren rehevöitymistä – näistä ruoka-aineista proteiinia saa tarpeeksi

Tokmanni laajentaa verkkokauppabisnestään – alkaa toimittaa ruokabokseja kotiovelle

Espoolaiskauppias kertoo kauppaan tulleen jopa tappouhkauksia somessa levinneen videon jälkeen – "Toivoisin, että henkilökunnalle annettaisiin työrauha, eikä heitä maalitettaisi"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut