Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä alkavat 25-29 -vuotiaiden koronarokotukset – "Kesällä on silti muistettava myös suojaustoimet"

Tänä vuonna 25-29 vuotta täyttävät eli vuosina 1992-1996 syntyneet helsinkiläiset ovat seuraavaksi koronarokotusvuorossa.

Rokotusajanvaraus aukeaa ensi maanantaina eli 14. kesäkuuta.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8-18, tiedottaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Sosiaali- ja terveystoimialan mukaan jo reilut 315 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa.

70-vuotiaista ja tätä vanhemmista ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 90 prosenttia.

Alle 70-vuotiailla, mutta yli 45-vuotiailla rokotuskattavuus on noin 80 prosenttia.

Yli puolet 35-39 -vuotiaista on rokotettu. Tämän viikon alussa alkoivat 30-34 -vuotiaiden rokotukset.

Rokotukset jatkuvat myös kesällä. Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen painottaa, että myös kesän aikana on tärkeä tulla paikalle varatulle rokotusajalle.

– Kiitos helsinkiläisille siitä, että rokotuksia on otettu runsaasti, jatketaan samalla tavalla kesällä. Myös kesällä on tärkeä perua rokotusaikansa hyvissä ajoin, jos ei pääse paikalle, jotta joku muu voi silloin saada rokotuksen, Turpeinen sanoo tiedotteessa.

Vaikka koronatartuntojen määrät ovat nyt alhaisella tasolla, Turpeisen mukaan myös jatkossa on tärkeä rokotuksen ottamisen lisäksi huolehtia muista koronan suojautumistoimenpiteistä.

– Myös kesällä pitää jaksaa noudattaa koronan suojautumistoimenpiteitä, jotta epidemia pysyy aisoissa. On tärkeä noudattaa suojautumistoimenpiteitä vaikka olisi saanut toisenkin rokotuksen. Käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä pitää huolehtia sekä jäädä oireisena kotiin ja hakeutua testiin, Turpeinen toteaa.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64 -vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.