Espanjalainen viinikahvila avasi ovensa: "Haluamme nostaa Haagan sellaiseksi kuin Roihuvuori on"

Palvelut: Huopalahden asemalle avattiin viime viikolla espanjalainen viinikahvila. Omistajat toivovat, että siitä kehkeytyisi haagalaisten olohuone.

Haagalaiset Hanna ja Andres Ferrandiz olivat jo muutaman vuoden muhitelleet ajatusta espanjalaisen viinikahvilan perustamisesta kotikulmilleen. Viime kesänä pariskunta huomasi yllättäen, että Huopalahden aseman pihapiiriin oli valmistumassa kahvilaa muistuttava rakennus, ja he ottivat yhteyttä rakennuksen omistajaan, tuottaja Liisa Akimofiin.

– Olemme puhuneet siitä, että Helsinkiin tarvittaisiin lisää espanjalaisia kahviloita tai ravintoloita. Sitten huomasimme, että tällainen rakennus oli rakenteilla, toteaa kolme vuotta perheineen Etelä-Haagassa asunut Hanna Ferrandiz.

Rakennukseen oli Ferrandizin mukaan suunniteltu kahvilatoimintaa, mutta yrittäjää ei oltu vielä valittu.

– Kävimme omistajan kanssa hyvän keskustelun. Meillä kaikilla oli kiinnostus espanjalaista kulttuuria kohtaan. Saimme hyvin vapaa kädet toteuttaa sitä mitä olimme ajatelleetkin, Ferrandiz toteaa.

Sisällä on 24 ja ulkona 28 asiakaspaikkaa.

Maxime perusti kahvilan Meilahteen ja havahtui pian siihen, että hyllyt olivat tyhjiä ennen sulkemisaikaa – ranskalaisia herkkuja myydään nyt myös kiertävässä leipomoautossa

Viime perjantaina asemarakennuksen pihapiiriin avattiin Ferrandizien ylläpitämä viinikahvila Casa Haga.

– Vaikka ajatuksenamme oli, että haluamme avata kahvilan, meille tärkeämpi on se, että olemme kaivanneet Etelä-Haagaan palveluita. Haluaisimme nostaa Etelä-Haagan sellaiseksi kuin Roihuvuori on ja olla mukana kehittämässä aluetta, toteaa kaupan alalla työskentelevä, nyt hoitovapaalla oleva Hanna Ferrandiz.

Ferrandizin aviomiehellä, Suomessa yli kymmenen vuotta asuneella ja Espanjan Alicantessa syntyneellä Andres Ferrandizillä on kokemusta ravintola-alalta.

Lähialueella on muitakin uusia yrittäjiä. Tänä keväänä lähelle asemaa avattiin ranskalainen leipomokahvila.

Helsinkiläisen omakotitalon alakerrasta lähtevät viinerit ja munkit pk-seudun huoltoasemille – "Edes kaikki tämän tien varrrella asuvat eivät tiedä, että täällä on leipomo"

Viinikahvila Casa Hagassa myydään nimensä mukaisesti pääasiassa espanjalaisia viinejä ja tapaksia. Kahvilan kantava teema on itse asiassa välimerellisyys. Hanna Ferrandizin mukaan espanjalaista keittiötä kuvailee parhaiten sanat rento, tuoreet raaka-aineet ja hyvä laatu.

– Emme ole täysin rajoittuneita espanjalaisuuteen. Jos löydämme oikein hyvin hyvän viinin, niin voimme ottaa valikoimaamme myös esimerkiksi ranskalaisia tai italialaisiakin viinejä. Listalla on jo yksi portugalilainen. Haluamme tarjota hyvää laatua järkevään hintaan.

Haussa on parhaillaan muutama työntekijä sekä paikallisia elintarvikealan tuottajia, joiden kanssa voisi tehdä yhteistyötä.

Muutaman päivän kokemuksella Hanna Ferrandiz on vakuuttunut siitä, että viinikahvilalle on Etelä-Haagassa kysyntää.

– Tupa on ollut aivan täynnä. Asiakkaita on riittänyt aamusta iltaan. Moni on tullut sanomaan, että on seurannut jo vuoden päivät, että milloin tämä paikka avataan. Olemme mainostaneet paikkaa Facebookissa, mutta sana paikan avaamisesta on varmasti kiirinyt myös puskaradion kautta.

Pieni helsinkiläisleipomo paistaa nyt tuhat riisipiirakkaa vuorokaudessa – hiljattain avatun myymälän suosio yllätti

"Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöi päätöksen" – viiniguru avasi ravintolan arvohuvilaan

Helsingin asuntokaupassa on uusi yllättäjä – tämän trendialueen kodit myydään jopa vain päivissä

Munkkiniemi sai neljä uutta kaupunginvaltuutettua, Herttoniemi kolme – Shawn Huff aikoo puolustaa kasvavan Vuosaaren luontoa

Yleinen autoilijoiden oikoreitti Länsi-Helsingissä ärsyttää – Ruuhkiin tympääntyneet lähiasukkaat haluaisivat läpiajokiellon

Myyjiä eniten Alppiharjussa, sovellussuunnittelijoita Lauttasaaressa – HU selvitti millä alueilla eri ammattikunnat Helsingissä asuvat

Hartwallin vanhaan pullovarastoon rakennetaan 18 metrin kiipeilyseinä – tästä paikasta löytyy vielä hurjasti korkeampi

Haagan peruskoulun kutosluokka voitti hopeaa – valtakunnallinen urheilukisa järjestettiin etänä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut