Päätoimittaja Kannala: Suurin vastuu futisturistien tartunnoista on viranomaisilla – "Rajaturvallisuus ei ole vieläkään kunnossa"

Vastuu vastuuttomasti käyttäytyvistä kisaturisteista on päätoimittaja Karri Kannalan mielestä loppukädessä viranomaisilla ja maan hallituksella. Rajaturvallisuus ei ole vieläkään kunnossa. Johanna Erjonsalo

Kisaturistien Pietarista mukanaan tuomat koronatartunnat ovat puhuttaneet viime päivinä.

– On täysin oikein ja aiheellista tuomita vastuuttomasti toimineet fanit. Juopottelu kaupungilla, jossa koronaa on "joka nurkan takana" ja ylimielinen, vähättelevä suhtautuminen tilanteeseen on tyhmyyttä. Varsinkin, kun Pietarin vakava tautitilanne oli tiedossa ennakkoon, Kannala kirjoittaa HU:n pääkirjoituksessaan.

Vielä tyhmempää on vastuuton käytös matkan jälkeen.

– Ilman koronatestiä juhannusfestareille tai HJK-HIFK -derbyyn suuntaaminen ei ole enää tyhmyyttä, vaan vastuutonta idiotismia.

Suurin vastuu vastuuttomien futisturistien tartunnoille on Kannalan mielestä kuitenkin viranomaisilla ja maan hallituksella.

– Rajaturvallisuudesta on puhuttu pitkään. Vieläkään se ei ole kunnossa.

Lue koko pääkirjoitus tästä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut