Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Metsäpalovaroitukset eivät pidelleet makkaranpaistajia Nuuksiossa – eräpoliisi antoi huomautuksia retkeilijöille

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisi ja Metsähallituksen erätarkastaja tekivät lauantaina erävalvontaa.

Erävalvontaa suoritettiin Kirkkonummella Meikon luonnonsuojelualueella, Espoonlahden luonnonsuojelualueella ja Nuuksion kansallispuistossa.

Pääosin asiat olivat retkeilijöillä ja kalastajilla kunnossa, mutta huomautuksilta ei kuitenkaan vältytty.

Eräpoliisi ja erätarkastaja tarkastivat kalastusluvan kolmelta henkilöltä. Heistä Espoonjoelta tavattu henkilö sai huomautuksen, sillä hän oli onkimassa vaelluskalavesistön virtapaikassa. Yhteensä tarkastettuja mereen laskevia vaelluskalavesien virtapaikkoja oli kolme.

Retkeilyn tiimoilta eräpoliisi ja erätarkastaja määräsivät sammuttamaan yhteensä yhdeksän nuotiota. Retkeilijöiden nuotiot oli sytytetty sallituille paikoille, mutta tulenteko ei ollut sallittua voimassa olleen metsäpalovaroituksen vuoksi.

Roskaamisesta eräpoliisi ja erätarkastaja antoivat viisi huomautusta. Lisäksi kaksi erillistä noin kahdenkymmenen nuoren porukkaa sai huomautuksen häiritsevästä metelistä.

− Juttelimme nuorten kanssa retkietiketistä niin metelin kuin roskaamisen tiimoilta, kertoo vanhempi konstaapeli Niko Sihvonen poliisin tiedotteessa.

Yhteensä eräpoliisi ja erätarkastaja keskustelivat noin 60 luonnossa liikkuneen henkilön kanssa. Pääosin tapaamiset sujuivat hyvässä hengessä, ja palaute oli positiivista molemmin puolin.

− Yleisenä havaintoja voi todeta, että alkukesän valoisien iltojen takia häiriöt alkavat vasta lähempänä puolta yötä. Tekemällämme maastovalvonnalla on hyvin suuri vaikuttavuus, Metsähallituksen erätarkastaja Tommi Suonpää toteaa.