Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakaniemen kauppahalli ei ehkä aukeakaan kesällä 2022: "Pidämme aikataulua löysänä" – yläkertaan trendiravintoloista tuttu yrittäjä

Hakaniemen kauppahallin peruskorjauksen viimeinen valmistumisaikataulu näyttää jälleen siirtyneen.

Kauppahallin arvioidaan avaavan uudistuneensa ovensa loppukesästä tai alkusyksystä 2022, kertoo kauppahalleja hallinnoiva Tukkutori tiedotteessaan.

Tukkutorin yksikön päällikön Elina Siltasen mukaan kyse ei kuitenkaan ole remontin viivästymisestä.

– Myöhästymisiä ei ole tullut, mutta pidämme aikataulua ”löysänä”, koska kauppiaat eivät halua

palata ennen juhannusta, vaan kesällä jossakin vaiheessa.

Vielä huhtikuussa Helsingin Uutiset kertoi, että remontti valmistuu kesällä 2022.

Lue: Upeat remonttikuvat Hakaniemen kauppahallin sisältä julki – uutta ravintolaa etsitään jo

Hakaniemen kauppahalli toimii tällä hetkellä varsinaisen kauppahallin viereen tuodussa lasiseinäisessä väliaikaistilassa, joka tullaan siirtämään torilta pois, kun hallin peruskorjaus valmistuu.

– Lasihalli poistetaan kesällä, mutta päivämäärää ei ole vielä sovittu, Siltanen jatkaa.

Remontin valmistumispäivämäärä on muuttunut jo moneen kertaan. Alkujaan remontin piti valmistua jo joulumyyntiin 2020.

Lue: Hakaniemen kauppahallin avautuminen siirtyi taas – katso kuvat "luilleen puretusta" kauppahallista

Kauppahallin peruskorjauksen valmistuttua halli saa kokonaan uuden ilmeen ja sen tekniset järjestelmät uusitaan.

Hallin toisen kerroksen sosiaalitila uusitaan kokonaisuudessaan ja se muuttuu peruskorjauksen valmistuttua ravintolaksi.

Ravintolayrittäjäksi valittiin Ville Relanderin Mother of Pearl Oy. Relandrin mukaan ravintolaa tai sen nimeä ei voi vielä paljastaa.

– Kyseessä tulee olemaan kokonaan uusi ravintola. Mitään yksityiskohtia en voi vielä paljastaa. Ideana tulee kuitenkin olemaan tuoreus, raaka-aineet ja sesonki-ajattelu.

Relander kertoo haluavansa tukea ja ylläpitää kauppahallissa jo olemassa olevaa henkeä.

– Haluan tehdä kunniaa kauppahallille, joka on ruokakulttuurin pyhättö ja olla mukana rikastuttamassa arvoja, joita siellä jo on.

Relander toivoo yhteistyötä myös muiden hallikauppiaiden kanssa. Vaikutteita uuteen ravintolaan ei lähdetä hakemaan kovinkaan kaukaa.

– Jos kysyt jotain maata, niin sanon, että se on enemmänkin kaupunki ja se kaupunki on Helsinki, toteaa trendiravintoloistaan tuttu yrittäjä.

Aiemmin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa vetänyt Relander johtaa Kasarmitorin kulmalla sijaitsevaa ravintolaa The Cockia ja italialaisravintola Madonnaa.

Kauppahallin ravintolayrittäjäksi haettiin korkeatasoista, palveluhenkistä, idearikasta ja ajan hengessä uudistuvaa yhteistyökumppania, kertoo Siltanen kertoo Tukkutorin aiemmin julkaisemassa tiedotteessa.

– Painotimme valinnassamme tulevan ravintoloitsijan halua luoda ravintolasta houkutteleva niin nykyisille kuin uusillekin Hakaniemen kauppahallin asiakkaille. Uuden ravintolan on oltava uudistetun kauppahallin vetovoimaisuutta lisäävä tekijä. Ravintolan tulee itsessään olla syy tulla Hakaniemen kauppahalliin läheltä ja kauempaa.

Hakaniemen kauppahallin ravintolan vuokrasopimusta koskevaan tarjouskilpailuun saatiin yhteensä viisi tarjousta.

Remonttiaikataulun lisäksi myös peruskorjauksen hinta on matkan varrella muuttunut.

Alkujaan peruskorjaukseen oli varattu noin 20 miljoonaa euroa. Myöhemmin hintalappu nousi lähes 40 miljoonaan euroon. Kauppahallin alle rakennetaan maanalainen huoltopiha.

Lue myös: Hakaniemen hallin remontin hinta nousi 20 miljoonasta 40 miljoonaan euroon – uusi mutka ilmestyi matkaan: "Hankaloittaa monella tavalla"

Lue: Hakaniemen halli avautuu 2022, edustalle tulee myös terassi