Näissä paikoissa helsinkiläiset saavat nyt tartuntoja – Vapaavuori: "Rokotus tulee ottaa omalla vuorollaan viivyttelemättä"

Helsinkiläiset saavat koronatartuntoja muun muassa ravintoloista. Kuvituskuva. Pekka Kimpanpää

Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut tällä viikolla entisestään Helsingissä, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tartuntoja on ollut jopa yli 100 päivässä ja kaupungin mukaan yli puolet niistä on saatu ravintoloissa ja baareissa sekä muissa vapaa-ajan kontakteissa kotimaassa. Eniten tartuntoja on nuorilla aikuisilla. Tartunnoista suurin osa on delta-variantin aiheuttamia.

Kaupunki kertoo, että jalkapallon EM-kisojen tartunnoista jatkotartuntoja on ollut enää vähän. Kasvanut tartuntojen määrä ei toistaiseksi näy pääkaupunkiseudun sairaanhoidon tilanteessa. Tartunnanjäljitys on sen sijaan kuormittunut.

– Koronakriisi ei ole ohi. Kesästä ja lomakaudesta huolimatta on tärkeää, että jokainen kantaa oman vastuunsa koronaepidemian hillitsemisessä. Rokotus tulee ottaa omalla vuorollaan viivyttelemättä. Oireisena on pysyttävä karanteenissa. Sosiaalisissa tilanteissa tulee toteuttaa suojautumistoimenpiteitä. Testiin tulee hankkiutua matalalla kynnyksellä. Vaikka tilanne sairaaloissa on edelleen hyvä, vain ennakkoon varautumalla ja hyviä käytäntöjä noudattamalla voimme yrittää varmistaa sen, ettei loppukesästä tai syksyllä koulujen alkaessa jouduta taas tiukempiin rajoituksiin ja yhteiskunnan sulkemiseen, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingissä on tällä hetkellä rokotettu ensimmäisellä rokotteella 66 prosenttia ja toisella rokotteella 25 prosenttia väestöstä. Myös nuorissa ikäryhmissä rokotekattavuus on lähtenyt nousuun.

Lue myös: Koronarokotuksen voi lauantaina saada ilman ajanvarausta – näissä viidessä pisteessä rokotuksia annetaan

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut