Yli 1100 helsinkiläistä sai lauantaina rokotteen ilman ajanvarausta – kokeilut jatkuvat tällä viikolla

Rokotukset: Helsinki rokotutti lauantaina ilman ajanvarausta.

Viime viikon lauantaina ilman ajanvarausta toimineessa kokonarokotuspisteessä kävi yhteensä 1 116 rokotuksen ottajaa.

Helsinki avasi viime lauantaina eri puolille kaupunkia viisi rokotuspistettä, joissa sai käydä otattamassa ensimmäisen koronarokotuksen ilman ajanvarausta.

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen totesi viime viikolla kaupungin tiedotteessa, että kyseessä on kokeilu, joka todennäköisesti tulee saamaan jatkoa.

Kokeilua jatketaan pop-pisteillä.

Koronarokotusten pop up -pisteet ovat tällä viikolla Kontulassa tiistaina 20.7. ja Vuosaaressa torstaina 22.7. klo 9.00–14.00.

Kontulan pop up -piste sijaitsee osoitteessa Ostoskuja 3/Ostostie 4 (Kontulan kirjaston ja Kontulan terveysaseman välinen aukio). Vuosaaren pop up -piste sijaitsee osoitteessa Mosaiikkitori 2/Rajapaadenraitti (Vuotalo).

Ota mukaan rokotukseen henkilö- tai Kela-kortti. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.

Kyseessä on koronarokotusten ensimmäinen pop up -piste kokeilu. Toistaiseksi pop-up pisteeltä saa ensimmäisen koronarokotteen, mutta ei vielä tehosterokotetta.

Ilman ajanvarausta toimivalla kokeilulla rokotuksen ottamisesta halutaan saada entistä vaivattomampaa ja saavutettavampaa sekä lisätä nuorten rokotuskattavuutta, sillä eniten tartuntoja on ollut nyt nuorilla aikuisilla. Tartunnoista suurin osa on delta-variantin aiheuttamia. 20-34-vuotiaiden rokotuskattavuus on tällä hetkellä jo noin 70 prosenttia.

Tartunnoista yli puolet oli saatu ravintoloissa ja baareissa sekä muissa vapaa-ajan paikoissa. Jalkapallon EM-kisojen tartunnoista jatkotartuntoja on ollut enää vähän.

Viime viikolla kaupunki tiedotti, että koronavirustartuntojen määrä kasvoi Helsingissä entisestään. Tartuntoja oli kaupungin mukaan jopa yli sata päivässä. Vastaavaa nousevaa trendiä tartunnoissa on havaittu myös muualla Euroopassa.

Testiin kannattaa hakeutua kaupungin mukaan vähäisistäkin oireista. Testin voi varata osoitteessa omaolo.fi tai soittamalla numeroon 09 310 10024. Altistuneiden on pysyttävä karanteenissa 14 vuorokautta. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka testitulos olisi karanteenin aikana ollut negatiivinen.

Helsinkiläisistä 66 prosenttia on nyt saanut koronavirusrokotuksen ensimmäisen rokotteen ja 25 prosenttia toisen.

Juttua muokattu 20.7. klo 10.26. Lisätty tieto pop-up-kokeiluista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut