Helsingin kouluihin ehdotetaan aamupalatarjoilua

Tutkimuksissa on todettu yhteys terveellisen aamupalan ja koulumenestyksen välillä, toteaa Helsingissä jätetty valtuustoaloite. Arkisto/Krista Lihvonen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Maksutonta aamupalatarjoilua Helsingin kouluihin on ehdotettu valtuustoaloitteella. Vastaavaa on kokeiltu joissain muissa Suomen kaupungeissa. Kasvatus- ja koulutustoimialan mukaan Helsingin kaikkiaan 46 000:n peruskoululaisen ruokkiminen aamupuurolla maksaisi noin 4,6 miljoonaa euroa ja leipätarjoilulla höystettynä vielä enemmän.

Vaikka aamupalan merkitys oppilaiden jaksamiseen on tunnistettu, ei resursseja aamiaistarjoilun järjestämiseen ole budjetissa, toimiala toteaa vastauksessaan aloitteeseen. Kouluterveyskyselyjen mukaan aamiaisen jättäminen väliin oppilailla yleistyy yläasteelle mentäessä.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee Mai Kivelän (vas.) jättämää ja 18 muun valtuutetun allekirjoittamaa aloitetta tiistaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut