Matkustusilmoituksen voi nyt tehdä 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta

Tästä päivästä alkaen matkustusilmoituksen voi tehdä myös Hätäkeskuslaitoksen tuottaman 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta.

Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa. Entiseen tapaan ilmoituksen voi tehdä myös verkossa osoitteessa matkustusilmoitus.fi.

Ulkoministeriönkonsuliasioiden yksikön päällikön Outi Saarikosken mukaan matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.

– Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Myös rekisteröityminen matkustusilmoitus-palveluun kannattaa, jotta voi tarvittaessa tehdä muutoksia matkustusilmoitukseensa myös lähettämisen jälkeen, Saarikoski neuvoo tiedotteessa.

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos suosittelevat 112 Suomi -sovelluksen lataamista erilaisten hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.

Matkustusilmoitus löytyy sovelluksen Palvelut-välilehdeltä kohdasta Palvelut/Hätä- tai ongelmatilanne ulkomailla/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle sekä Palvelut/ Muut palvelut/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle.

112 Suomen uusi ominaisuus päivittyy sovellukseen dynaamisesti 17. elokuuta alkaen ja vaatii sovelluksen uudelleenkäynnistyksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut