Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkaus suitsii jälleen pelaamista –  peliautomaatteihin pakolliset tappiorajat

Veikkauksen nopearytmisten pelien, kuten peliautomaattien, pelaaminen vaatii syyskuusta lähtien, että pelaaja asettaa itselleen sopivan tappiorajan. Tappiorajat koskevat jatkossa myös kauppojen, kioskien, ravintoloiden, liikenneasemien ja Veikkauksen omien pelisalien fyysisiä automaatteja.

Kaikkien nopearytmisten pelien yhteiset rajat ovat jatkossa 1–500 euroa päivässä ja 1–2000 euroa kuukaudessa.

Netin nopearytmisissä peleissä pakolliset tappiorajat ovat olleet voimassa jo yli neljä vuotta. Veikkaus kertoo tiedotteessaan, noin puolet asiakkaista on asettanut rajan netissä enintään sataan euroon kuukaudessa.

Veikkaus uskoo, pakollinen itse asetettava tappioraja tulee leikkaamaan erityisesti ongelmallista pelaamista automaateilla.

– On todella tärkeää, että leikkurin arvioidaan osuvan juuri haitalliseen pelaamiseen, sanoo tiedotteessa Veikkauksen vastuullisuusjohtaja Susanna Saikkonen.

Mikäli Veikkauksen asiakas kokee pelaamisensa ongelmalliseksi, hän voi uusien vastuullisuustyökalujen myötä kokonaan estää itseltään automaattipelaamisen.

Leikkurin arvioidaan osuvan juuri haitalliseen pelaamiseen.

Tällä hetkellä digipelaamisen tai fyysisten automaattien pelaamisen on estänyt itseltään noin 31 000 Veikkauksen asiakasta. Fyysisten automaattien pelaamisen estoa koskevia rajoituksia on asettanut yli 10 000 asiakasta.

Veikkauksen automaatteja ei voi pelata ilman pakollista tunnistautumista. Hajasijoitettujen automaattien, joita on kaupoissa, kioskeissa, ravintoloissa ja liikenneasemilla osalta muutos tuli voimaan tämän vuoden tammikuussa ja Veikkauksen omissa pelisaleissa heinäkuun alussa.

Automaattipelaaminen on vähentynyt maassamme viime ja kuluvan vuoden aikana merkittävästi. Siihen ovat vaikuttaneet automaattien määrän laskeminen yli 40 prosentilla vuoden 2020 alun tasosta, pakolliseen tunnistautumiseen siirtyminen sekä se, että peliestojen asettaminen automaateilla on tullut mahdolliseksi.

Alkuvuonna 2021 pelaaminen on vähentynyt vähintään 30 prosentilla.