Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus saanut palautetta hoidosta tänä vuonna lähes 250 000 kertaa

Husin potilaat ja asiakkaat ovat antaneet tänä vuonna elokuun loppuun mennessä yhteensä 243 631 asiakaspalautetta.

HUS mittaa asiakaskokemusta kansainvälisellä NPS-suositteluindeksillä, jonka lukema voi olla mikä tahansa miinus sadan ja plus sadan välillä.

Tätä lukua mitataan kysymyksellä ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit sairaalaamme tai yksikköämme ystävillesi tai perheellesi, jos he tarvitsisivat samankaltaista hoitoa tai tutkimusta?”

Eri vastaanotoilla käyneiden potilaiden suositteluindeksi oli viime elokuussa 75,4. Husin vastaanotoilla tavoiteluku on yli 70. Se on ylittynyt koko kuluvan vuoden ajan.

Päivystyksissä ja psykiatriassa vastaava tavoite on yli 50. Esimerkiksi keskiviikkona 8. syyskuuta luku oli 41.

– Kesä ja korona-aika on ollut kiireistä aikaa sairaaloissamme. Se ei näy potilaiden kokemuksissa, vaan potilaat ovat erittäin tyytyväisiä hoitoomme, sanoo tiedotteessa Husin hallintoylihoitaja Marja Renholm.

Husin tiedotteessa todetaan, että tavoitteena on jatkuvasti parantaa potilaan hoitoa ja panostaa hoidon korkeaan laatuun. Toimintaa uudistetaan asiakaspalautteen pohjalta.

Kehittämispäällikkö Katriina Mikkonen kertoo, että tänä vuonna on muun muassa lisätty infonäyttöjä odotustiloihin. Niillä on voitu parantaa viestintää.

– Puhelinpalvelujen laajentaminen ja sähköisen ajanvarauksen lisääminen ovat myös olleet potilaidemme toiveena, Mikkonen jatkaa.

Erityistä huomiota on tiedotteen mukaan kiinnitetty myös kaksikielisen palvelun parantamiseen sekä potilasohjeiden ja muun ohjeistuksen selkeyttämiseen.

Hus kerää palautetta tekstiviestein, nettikyselyllä ja paperilomakkein.  Kuukausittain päivittyviä tietoja NPS-suositteluindeksistä voi seurata HUSin verkkosivuilla osoitteessa www.hus.fi/palaute.