Uudet urut ovat monivuotinen projekti – Musiikkitalossa avattiin valokuvanäyttely uruista

Massiivinen urkuprojekti Musiikkitaloon toteutetaan kolmessa vaiheessa. Viime kesän aikana tehtiin muun muassa suurimpien puuosien ja ilmakoneiden asennukset. Tällä hetkellä työt eivät näy vielä ulospäin, sillä urkujen paikkaa peittää suojakangas.

Rakennustyöt jatkuvat ensi kesänä, jolloin Suomeen saapuu suurin osa urkupilleistä. Tuolloin urut rakennetaan fyysisesti valmiiksi.

Soinnin kannalta merkittävin työ toteutetaan kesällä 2023, jolloin toteutetaan urkujen äänitys. Äänitysvaiheessa rakennetaan urkujen lopullinen sointi. Syksyn 2023 ajan urkuja testataan ja säädetään ja uusien urkujen avajaisia vietetään 1. tammikuuta 2024.

Musiikkitalon konserttisalin uusista uruista tulee rikkaat ja mahdollisimman monenlaisen musiikin esittämiseen sopivat.

Urut on pyritty näkemään tulevaisuuden soittimena eivätkä ne siten ole sidottu yhteen aikakauteen, tyyliin tai genreen. Uruista tulee 123 äänikertaiset ja ne sisältävät myös uuden musiikin säveltämisen ja esittämisen mahdollistavaa tekniikkaa. Myös urkujen julkisivu tulee olemaan moderni.

Urkujen työvaiheisiin pääsee kurkistamaan Urkujen matka -valokuvanäyttelyn kautta, joka on nähtävillä Musiikkitalon konserttisalin näyttelyvitriinissä 2. lokakuuta asti. Hankkeen kuvamateriaalista koostetaan vaiheittain kasvava valokuvanäyttely. Kuvat ovat valokuvaaja Sakari Röyskön käsialaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut