Meri-Rastilan itäosan kaava etenee – puistoalueet pienenevät, 1990-luvun rakennuksia puretaan

Meri-Rastilan itäosan asemakaavan muutos etenee Helsingin kaupunginvaltuustoon. Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Meri-Rastilan itäosan asemakaavan muutoksen. Uusia asukkaita tulee noin 2 000. Omana alueenaan on täydennyskaavoitettu Meri-Rastilan länsiosa.

1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja

Nyt käsitelty asemakaavan muutos koskee Meri-Rastilan 1990-luvun alussa rakennetun kerrostaloalueen itäosaa ja Ison Kallahden puistoa sekä Kallahden länsiosan viheralueita, Pohjavedenpuistoa ja Ullaksenpuistoa sekä asuinalueiden sisäisiä katualueita. Tavoitteena on muun muassa tiivistää olemassa olevaa kaupunkirakennetta hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä.

Uusien talojen tieltä puretaan kaksi päiväkotia ja 1990-luvun alkupuolen asuinrakennuksia.

Asukkaita on alueella suututtanut puistoalueiden kaventaminen ja etenkin Ullaksenpuistoon suunnitellut uudet kerrostalot.

Meri-Rastilan metsäalueiden puolesta kerätään adressia – luonnonsuojelijat uskovat että uudet lajilöydöt vaikuttavat kaavoitukseen

Helsinki aikoo purkaa nyt myös 1990-luvulla rakennettuja taloja – ”Nykyiset tontit väljiä suhteessa erinomaiseen sijaintiin”

Vieraskielisten asukkaiden osuus ylitti 40% kahdella alueella Helsingissä, joissain kaupunginosissa osuus yhä hyvin pieni – "Ei ole ainoa mittari alueiden eriytymisessä"

Viheralueille rakentaminen kuumentaa tunteita Helsingissä – näin kiistakysymykseen vastaavat valtuustoon pyrkivät: "Puistoja voidaan rakentaa lisää innovatiivisiin paikkoihin"

Koivikko hakattiin rakentamisen tieltä: kaadettiinko samalla lintujen pesäpuut? – "Vuosaarelaiset ovat käyneet paikalla itkemässä tällaista tekoa"

HU selvitti: Näin kaupungin vuokra-asunnot jakautuvat Helsingissä – on alueita, joissa tuettua asumista on yhä vähän tai ei ollenkaan

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut