Terapiatakuu ja lähipäiväkotiperiaate voimaan – Helsingin strategia antaa suuntaviivat kaupungin kehitykselle

Helsingin uusi kaupunkistrategia vuoteen 2025 asti on julkaistu. Strategia tehdään valtuustokausittain.

– Tavoitteena on se, että yhteinen strategiamme vie meitä kohti parempaa kaupunkia, jonka päämääränä on hyvän, hauskan ja kestävän elämän mahdollistaminen jokaiselle helsinkiläiselle, pormestari Juhana Vartiainen kuvailee tiedotteessa.

Seuraavaksi strategiaa käsitellään kaupunginhallituksessa.

Kaupunkistrategia linjaa, että Helsinki kasvaa ja väestötiheys kohoaa. Keskuspuistoa ei kuitenkaan supisteta, Vartiosaarta ei rakenneta ja Kruunuvuorenrannassa tarkastellaan uudelleen Stansvikinkallion aluetta.

Turvallisessa ja viihtyisässä Helsingissä ”voi toteuttaa itseään, luoda mahdollisuuksia ja tarttua niihin”, strategia maalailee.

Kaupungin kasvun, kuten täydennysrakentamisen, rinnalla tehdään kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa sekä varaudutaan sään ääri-ilmiöihin ja niiden välillisiin vaikutuksiin. Joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen osuutta kulkutavoista kasvatetaan.

Helsinki nostaa myös varhaiskasvatuksen osallistumisastetta ja toteuttaa lähipäiväkotiperiaatteen.

Henkilöstön saatavuuden parantamiseksi laaditaan toimenpiteet ja niitä aletaan toteuttaa valtuustokauden aikana.

Iäkkäiden pitkäaikaisasumisen tarpeen arviointiprosessin toimivuus ja paikkojen riittävä määrä aiotaan varmistaa. Kotihoidon laatua ja monipuolisuutta kehitetään. Omaishoidon merkitys kasvaa, kun väestö ikääntyy.

Ensi vuonna tulee voimaan terapiatakuu, jonka ansiosta mielenterveyspalveluihin pitäisi saada aika nykyistä nopeammin.

Kuntavero ei kasva, ja menojen lisäyksessä noudatetaan tarkkaa taloudenpitoa: tavoitteena on myös tehostaa kaupunkiorganisaation tuottavuutta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut