Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avustettavia lapsiperheitä ennätysmäärä, kertoo Hope – Yli 18 000 lasta tai nuorta saanut apua tänä vuonna

Vähävaraisia lapsiperheitä tukevan yhdistyksen saamat avunpyynnöt ovat lisääntyneet tänäkin vuonna. Hope ry:n avustamia perheitä on joillakin paikkakunnilla ollut lokakuun alkuun mennessä jo enemmän kuin koko viime vuonna.

Jo viime vuosi oli yhdistyksen ruuhkaisin. Pandemian tuoma taloudellinen epävarmuus näkyy edelleen perheiden tilanteessa.

Syyskuun loppuun mennessä apua on saanut Hopen kautta yli 7 400 perhettä. Näissä on yhteensä lähes 18 000 lasta tai nuorta.

Koko viime vuoden aikana Hope avusti noin 9 000 perhettä ja niissä yli 22 000 lasta tai nuorta.

– Vapaaehtoisillamme on koko vuoden ollut kädet täynnä työtä avustuspyyntöjen, lahjoitusten vastaanoton ja jakelun kanssa. Perheiden haastavat tilanteet todella näkyvät työmme arjessa. Monissa kunnissa myös sosiaalitoimi osaa jo ohjata tukea tarvitsevat perheet meidän luoksemme. Tarve avulle on kova, sanoo tiedotteessa Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Hänen mukaansa myös lahjoittajat ovat olleet hyvin aktiivisia koko korona-ajan. Sen ansiosta yhdistys pystyy vastaamaan useimmilla paikkakunnilla hyvin perheiden tarpeisiin.

Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille lapsiperheille vaate- ja tavara-apua sekä tukee lasten harrastusmahdollisuuksia ja vapaa-ajan toimintaa. Työtä tehdään valtakunnallisesti yhteensä 20 paikkakunnalla.

Toiminta perustuu lahjoituksiin yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä sekä laajaan vapaaehtoistyöhön.

– Avustustoiminta on tärkeää, mutta pitkän aikavälin tavoitteenamme on tehdä se tarpeettomaksi, Hostila kertoo.

Sen vuoksi yhdistyksen paikallistoimijat ovat lähestyneet uusia kuntapäättäjiä kertoen perheiden tilanteesta.

– Toivomme, että uudet kuntapäättäjät ottavat viestimme vakavasti ja pyrkivät turvaamaan lasten ja nuorten tasa-arvoisia mahdollisuuksia omissa kunnissaan, toiminnanjohtaja sanoo.