Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oletko maistanut? Koululaisten inhokkiruokaa tarjotaan pian Michelin-ravintolan asiakkaille – sisältää perunaa, lihaa ja veripalttua

Pääkaupunkiseudulla asuvien entisten oululaisten yhdistys Rössypottuseura juhli viikko sitten 25-vuotistaivaltaan. Olisiko voinut olla parempaa lahjaa kuin Finnjävelin Michelinin tähti, joka mahdollisesti tuli nimenomaan rössypotun ansiosta.

Seura vierailee joulukuussa Finnjäveliin maistelemaan sen rössypottua.

– Sitten voimme antaa tuomiomme. Käsitykseni mukaan seurassa on vallalla erittäin myönteinen mielipide Finnjäveliin ja sen saamaan Michelinin tähteen eritoten siksi, että sen listalla on rössypottua. Huomio perinneruoalle on positiivista huolimatta siitä, ettei kyseessä ole perinteinen rössypottu, seuran perustajiin kuulunut päätoimittaja emeritus Risto Uimonen sanoo.

Rössypottu on keitto, joka valmistetaan perunoista, juureksista, sianlihasta ja veripaltusta.

– Perinnerössyä ei taida saada Oulussakaan enää kuin kauppahallissa ja ehkä satunnaisesti muualla, kun ravintolat Sarkka ja Zakuska myytiin uudelle omistajalle.

– Koululaisina inhosimme rössypottua. Nykyisten hieman tuunattujen reseptien mukaan tehtynä se on erittäin maukas ruoka, jota olemme kokoontuneet Hesassa syömään usein joulun alla.

Seura perustettiin Katajanokan Kasinolla 1996, aluksi epäviralliseksi keskustelukerhoksi. Perustajiksi kirjattiin joukko yhteiskunnallisia vaikuttajia, kuten Matti Ahde, Hannu Ervamaa, Jukka Halonen, Erkki Heikkinen, Tytti Isohookana-Asunmaa, Liisa Jaakonsaari, Yrjö Rautio, Samuli Skurnik, Pekka Sutela, Risto Uimonen ja Matti Vuoria.

Mikään kaavoihin kangistunut herraklubi se ei kuitenkaan ole.

– Järjestimme aikoinaan muun muassa kilpailun rössypotun jalostamiseksi euroajan värikkääksi ruoaksi. Kymmenen kokin kutsukilpailun voitti Eero Mäkelä (Suomen ensimmäinen Michelin-kokki) radikaalilla ehdotuksella. Emme ole siis puritaanisia, Uimonen sanoo.

Juttua oikaistu 1.11.: Poistettu kohta, jossa sanottiin oululaisen ravintola Sarkan yrityskaupan tehdyn omistajan kuoleman vuoksi. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan omistaja viettää eläkepäiviään.

Läskisoosi ja kanaviillokki toivat Finnjävelille Michelin-tähden – "Osa on pahoittanut mielensä"

Nämä 7 ravintolaa mullistivat Helsinkiä – "Mainostettiin Amerikkaan liittyvillä mielikuvilla"

Tässä ovat kaupungin parhaat kala-ravintolat – Katso asiantuntijoiden vinkit