Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

15-vuotias poika pakotettiin aseella uhaten autoon Itäkeskuksessa – Poliisi julkaisi kuvia yhdestä epäillystä sekä autosta

Helsingin poliisin nuorisoryhmä tutkii epäiltyä törkeää vapaudenriistoa ja törkeää ryöstöä. Poliisi kaipaa yleisön apua kolmen henkilön ja ajoneuvon tunnistamiseksi.

Tapaus sattui Itäkeskuksessa maanantaina 20. syyskuuta. Epäillyt pakottivat 15-vuotiaan pojan henkilöauton kyytiin aseella uhaten ja anastivat häneltä omaisuutta.

Poliisin tietojen mukaan teossa käytettiin oheisissa kuvissa näkyvää ajoneuvoa. Kyydissä oli tekoaikaan kolme epäiltyä, joista poliisin saamien tietojen mukaan yksi esiintyy tiedotteessa olevissa kuvissa.

Poliisi pyytää tietoja kuvissa olevasta henkilöstä ja ajoneuvosta. Lisäksi vihjeitä kaivataan kahdesta muusta epäillystä, joista toinen on noin 16–17-vuotias. Hän on pituudeltaan noin 175-senttinen. Poliisin saamien tietojen mukaan hän on mahdollisesti kurdi- tai arabitaustainen. Hiukset olivat mustat ja kiharat ja ulottuivat silmien kohdalle. Silmienväri on sininen. Tekohetkellä hän oli pukeutunut mustiin vaatteisiin, valkoisiin Niken kenkiin ja päässä oli huppu tai pipo.

Kolmas epäilty on myös noin 16–17-vuotias. Hän on ruumiinrakenteeltaan roteva ja noin 180–185 senttimetriä pitkä. Iho on tummahko ja silmät tummat. Hän oli pukeutunut mustiin housuihin, mustaan takkiin ja mustaan pipoon.

Tiedot epäillyistä ja autosta pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai nuorisoryhmän päivystyspuhelimeen 0295 471 200 (ma–su klo 8–16).

Juttua muokattu klo 14.45.: vaihdettu poliisin ilmoittama oikea puhelinnumero vihjeille.

Jutusta poistettu (2.11.) etsityn henkilön kuva sen jälkeen kun poliisi tiedotti tavoittaneensa tämän.