15-vuotias poika pakotettiin aseella uhaten autoon Itäkeskuksessa – Poliisi julkaisi kuvia yhdestä epäillystä sekä autosta

Helsingin poliisin nuorisoryhmä tutkii epäiltyä törkeää vapaudenriistoa ja törkeää ryöstöä. Poliisi kaipaa yleisön apua kolmen henkilön ja ajoneuvon tunnistamiseksi.

Tapaus sattui Itäkeskuksessa maanantaina 20. syyskuuta. Epäillyt pakottivat 15-vuotiaan pojan henkilöauton kyytiin aseella uhaten ja anastivat häneltä omaisuutta.

Onko 16–18-vuotiailla helsinkiläisnuorilla jo hallussaan aseita? Näin kommentoi poliisin nuorisoryhmän johtaja Marko Forss

Poliisin tietojen mukaan teossa käytettiin oheisissa kuvissa näkyvää ajoneuvoa. Kyydissä oli tekoaikaan kolme epäiltyä, joista poliisin saamien tietojen mukaan yksi esiintyy tiedotteessa olevissa kuvissa.

Poliisi pyytää tietoja kuvissa olevasta henkilöstä ja ajoneuvosta. Lisäksi vihjeitä kaivataan kahdesta muusta epäillystä, joista toinen on noin 16–17-vuotias. Hän on pituudeltaan noin 175-senttinen. Poliisin saamien tietojen mukaan hän on mahdollisesti kurdi- tai arabitaustainen. Hiukset olivat mustat ja kiharat ja ulottuivat silmien kohdalle. Silmienväri on sininen. Tekohetkellä hän oli pukeutunut mustiin vaatteisiin, valkoisiin Niken kenkiin ja päässä oli huppu tai pipo.

Kolmas epäilty on myös noin 16–17-vuotias. Hän on ruumiinrakenteeltaan roteva ja noin 180–185 senttimetriä pitkä. Iho on tummahko ja silmät tummat. Hän oli pukeutunut mustiin housuihin, mustaan takkiin ja mustaan pipoon.

Tiedot epäillyistä ja autosta pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai nuorisoryhmän päivystyspuhelimeen 0295 471 200 (ma–su klo 8–16).

Juttua muokattu klo 14.45.: vaihdettu poliisin ilmoittama oikea puhelinnumero vihjeille.

Jutusta poistettu (2.11.) etsityn henkilön kuva sen jälkeen kun poliisi tiedotti tavoittaneensa tämän.

Poliisilta lisätietoa estetystä katujengien välikohtauksesta – joukkotappelun uhka liittyi helsinkiläisravintolaan

Näin kansainväliset katujengit tekevät tuloaan Helsinkiin, jo 13-vuotiaat huolestuttavassa seurassa – KRP: "Sama kaava kuin Tanskassa ja Ruotsissa"

Yle ja MTV: Katujengi-ilmiössä radikaali käänne huonompaan – useita ammuskeluja pk-seudulla, poliisi esti ison yhteenoton Helsingissä

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut