Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisessa paikassa – Senaatintorilla käynnissä remontti

Tuomaan Markkinat pidetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Kauppatorilla ja Kukkatorilla Mantan patsaan ympäristössä, koska Senaatintorilla on menossa valaisinremotti.

Helsingin perinteikkäin joulutori kokoaa yhteen lähes 100 käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 11 kahvila- ja ravintolatoimijaa.

Markkinat käynnistyvät 27. marraskuuta yhtä aikaa Aleksanterinkadun joulukadun avajaisten kanssa ja päättyvät 22. joulukuuta. Markkinoiden myyjäkattaus koostuu vastuullisia tuotteita tarjoavista pientuottajista ja paikallisista toimijoista. Tarjolla on muun muassa kotimaisia kalaherkkuja, hilloja ja sinappeja sekä käsintehtyjä makeisia, koruja ja luonnonkosmetiikkaa, villasukkia, myssyjä ja muita lämmikkeitä.

Tuomaan Markkinoiden ruokatarjonnassa huomioidaan luomu- ja lähiruoan lisäksi kasvis- ja vegaaniruokavaliot, ja annoksia voi noutaa myös mukaan otettavaksi.

Omat jouluherkkunsa markkinoille tuovat muun muassa käsintehtyjä glögejä tarjoileva cocktailbaari Runar, Kasarmitorin kesäterassin hitiksi noussut Baobao jouluvivahteilla, Puumalassa juustoleipänsä valmistava Haapasalon Hatsapuri sekä ravintola Nolla, joka ei tuota toiminnassaan lainkaan jätettä.

Lapsiperheitä ilahduttavat joulutorin sydämenä toimiva perinteinen karuselli sekä uusi, 5–10-vuotiaille suunnattu Joulumysteeri-mobiilipeli. Sekä karuselli että Joulumysteeri ovat maksuttomia.

Tapahtuman ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin avulla. Markkinoiden ravintolatoiminnassa käytetään vain biohajoavia astioita, ja markkinoilla kiinnitetään huomiota jätteiden määrän minimoimiseen ja niiden lajitteluun. Myyntimökit lämpenevät ja karuselli pyörii uusiutuvalla energialla.

Erityistä huomiota kiinnitetään koronaturvallisuuteen. Markkina-alue on suunniteltu mahdollisimman väljäksi, hygieniaan ja siivoukseen satsataan.