Helsinkiläinen Roosaliina, 28, kamppaili vuosia masennuksen takia ja jätti lukion kesken – Nyt hän voitti mallikisan ja haluaa tukea samoista ongelmista kärsiviä

Liikunta: Roosaliina Sunikka rakastaa aurinkoa ja liikuntaa. Elämää hankaloittanut depressio on jo jäänyt taakse.

Helsinkiläinen Roosaliina Sunikka, 28, on uunituore Wellnessmalli-kilpailun voittaja, joka samalla toimii hyvinvoinnin lähettiläänä.

Kilpailu käytiin puolitoista viikkoa sitten Helsingissä.

Kilpailijoiden taitoja arvioitiin muun muassa liikunnallisuuden, esiintymiskyvyn ja sometaitojen osalta.

Wellnessillä tarkoitetaan hyvää oloa, terveyttä ja miellyttävää liikuntaa tarjoavia palveluita.

– Olin valmistautunut niin pitkään tähän kilpailuun, että kyllä voitto oli minulle ihan suoraan sanottuna unelmien täyttymys, Sunikka arvioi innostuneena.

Aina kaikki ei ole ollut Sunikan elämässä näin hyvin. Hänen nuoruuttaan varjosti jo 16-vuotiaana alkanut masennus, jonka kanssa kamppailu lohkaisi pitkiä aikoja.

Kisan voitto oli minulle unelmien täyttymys.

– Masennus vei elämästäni monta vuotta, ja suorastaan häpesin sitä. Välillä tuntui siltä, etten voi koskaan parantua siitä, Sunikka kertoo.

– Varmasti silläkin on ollut vaikutusta, että olen aina kokenut olevani erikoinen persoona ja toisenlainen kuin muut. Minulla on diagnostisoitu myös adhd.

– Olin jo lapsena äänekkäämpi kuin muut ja tykkäsin olla esillä. Se ei varmaan sopinut muille ja jouduin siksikin silmätikuksi, Sunikka pohtii.

Masennuksella oli vaikutusta myös hänen koulumenestykseensä.

– Koulut menivät todella huonosti. Aloitin lukion, mutta se piti jättää kesken. Ompelijan tutkinnon suoritin loppuun, mutta en ole sillä alalla kuitenkaan ole toiminut.

Nyt Sunikka on vihdoin löytänyt oman polkunsa pään.

Hän toimii personal trainer -yrittäjänä, sosiaalisen median vaikuttajana ja sisällöntuottajana. Hänellä on sisältöpalvelu Suplassa myös oma Vilkasta Rauhaa -podcast.

– Aivan varmasti Wellnessmalli-kisan voitto on nostanut itsetuntoani ja antanut minulle lisää rohkeutta toteuttaa itseäni. Jatkossa aion näkyä myös entistä enemmän sosiaalisessa mediassa. Siellä haluan tukea myös muita, jotka juuri nyt kamppailevat adhd:n tai depression kanssa, Sunikka kaavailee.

Kaukomatkailusta yli kaiken pitävänä hän haaveilee jälleen ajasta, jolloin matkailu on koronaepidemian väistyttyä taas mahdollista.

– Rakastan todella paljon aurinkoa ja lämpimiä maita. Siksi asuminen Suomessa on ollut joskus vaikeaa, etenkin talvisin.

Reilu vuosi sitten Sunikka muutti takaisin Suomeen maapallon toiselta puolelta, Uudesta-Seelannista.

– Siellä oli todella viihtyisää, mutta nyt aion rakentaa elämääni täällä Helsingissä. En tietenkään sulje pois sitä mahdollisuutta, että voisin asua myös muualla, Sunikka pohtii.

Kuka?

Roosaliina Sunikka

Wellnessmalli 2021 -kilpailun tuore voittaja.

Syntynyt Kokemäellä, asunut Helsingissä vuodesta 2020.

Asunut pitkiä aikoja ulkomailla.

28-vuotias, toimii nyt wellness-yrittäjänä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut