Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

550 euroa per lapsi lisää kasvatukseen ja koulutukseen – pormestari Juhana Vartiainen esitteli talousarvioehdotuksen

Perussuomalaiset poistuivat budjettineuvotteluista kesken erimielisyyksien vuoksi.

Helsinki jatkaa vastuullista taloudenpitoa kestävän kasvun turvaamiseksi, kertoi pormestari Juhana Vartiainen (kok.) torstaiaamuna tiedotustilaisuudessa.

Kaupungin tuloslaskelman mukaiset ulkoiset kokonaistoimintamenot vuonna 2022 kasvavat 5,7 prosenttia verrattuna vuoden 2021 talousarvioon.

Palkkakehitysohjelmaan ensi vuodelle 5 miljoonaa euroa – kohdennetaan ammattiryhmiin, joihin vaikea saada henkilöstöä

Vartiainen muistutti, että jo aiemmin tehdyn vastuullisen taloudenhoidon ansiosta äkkijarrutukseen ei ole syytä, vaan palveluihin ja investointeihin ja koronapandemiasta toipumiseen voidaan panostaa.

Vartiainen kertoi tiedotustilaisuudessa, että esimerkiksi Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa lisätään rahaa 550 per lapsi ensi vuodelle.

Helsingistä muutettiin koronavuonna innokkaasti naapurikaupunkeihin ja muualle Uudellemaalle – "Syyt ovat arvausten varassa ainakin toistaiseksi"

Investointitaso on ennätyskorkealla väestön- ja talouskasvun mahdollistamiseksi. Helsinki jatkaakin voimakkaita investointeja liikenneinfrastruktuuriin, asuntotuotannon mahdollistamiseen sekä palveluverkostoon. Tulevana vuonna Helsingin investoinnit ovat lähes 1,1 miljardia euroa sisältäen liikelaitokset.

Investoinneilla rahoitetaan lukuisia kaupunkilaisten kannalta keskeisiä hankkeita; mahdollistetaan kunnianhimoinen asuntotuotanto, rakennetaan ja korjataan kouluja, sekä panostetaan katuihin, liikenneväyliin ja puistoihin.

Vieraskielisten asukkaiden osuus ylitti 40% kahdella alueella Helsingissä, joissain kaupunginosissa osuus yhä hyvin pieni – "Ei ole ainoa mittari alueiden eriytymisessä"

Kaupungin eri alueiden tasapuolista kehitystä turvataan panostamalla kaupunkiuudistusalueisiin, monipuoliseen asuntotuotantoon ja alueiden viihtyisyyteen. Joukkoliikenneinvestoinneissa jatketaan Raide-Jokerin ja Kruunusillat-hankkeiden toteuttamista. Talousarvioehdotuksessa varaudutaan Sörnäisten tunnelin toteuttamiseen.

Suurten investointien vuoksi valtuustokauden aikana kaupungin velka per asukas tulee kasvamaan, mutta kaupungin talous on tähänastisen vahvan talouskasvun ansiosta vahvalla pohjalla, mikä mahdollistaa harkitun riskinoton.

Mikäli talouskasvu ja verotulojen kehitys eivät toteudu tavoitellulla tasolla, kaupungilla on valmius korjausliikkeeseen tasapainottaakseen kaupungin rahoitusasemaa.

Äitien ja lasten "kiljumismielenosoitus" valtuustossa sai vastakaikua – "Meidän on korjattava palkkoja"

Perussuomalaiset irtautui puolueryhmien välisistä budjettineuvotteluista ja kertoi Ylelle yhdeksi syyksi juuri kaupungin suuren velanoton.

Perussuomalaisten budjettineuvottelija Juhani Strandén sanoi aiemmin Ylelle, että Helsinki on tuplaamassa velanottonsa kahteen miljardiin seuraavan neljän vuoden aikana.

– Kaupungista kaikkoaa työssäkäyvää väkeä ja veroja maksavia perheitä, joten investoinnit eivät ole kestävällä pohjalla, Strandén sanoo.

Kiistaa neuvotteluissa tuli massiivisesta tulevien vuosien asuntorakentamisesta sekä suurista raideliikennehankkeista, kuten esimerkiksi Kruunusilloista, jotka on Strandénin mukaan aiottu toteuttaa pitkälti velkarahalla.

"Aiemmin liittyi taktikoinnin mahdollisuus, joka on minulle vierasta ja vähän vastenmielistä" – Vartiainen puolusti tiukasti uutta budjetin laatimisen mallia

"En lähtisi Ruotsin tilannettakaan paisuttamaan" – Pormestari Juhana Vartiainen uskoo, että alueiden erojen kärjistyminen pystytään Helsingissä estämään

Pitäisikö opettajille joissain kouluissa maksaa parempaa palkkaa? – OAJ: Opettajien palkkakannustimelle ei ole estettä

Valtuusto ei myöntynyt kuuden tunnin työajan kokeiluun – vihreät sanoivat ajavansa työajan lyhentämistä mutta äänestivät vastaan

Pelastuskoulutus jatkuu Jätkäsaaressa sittenkin – sisäministeri Ohisalo myöntämästään toimiluvasta: "Ilman ammattitaitoisia pelastajia asemat eivät paranna palveluita"

Lupaus nopeasta rahasta voi houkuttaa jengeihin – Näin sisäministeri Maria Ohisalo kommentoi KRP:n varoitusta "Ruotsin tiestä"

Riitainen valtuusto hyväksyi Meri-Rastilan itäosan täydennysrakentamisen – 2 000 uutta asukasta jyrää osan alueen puista ja kallioista

Koronakriisin aiheuttamaa oppimisvajetta aiotaan paikata Helsingissä yli 17 miljoonalla eurolla – perusopetuksessa 40 % tarvitsee nyt aiempaa enemmän tukea