IL: Joka kolmas koronapotilas Husin sairaaloissa on tuplarokotettu – Tässä selitys

Iltalehti uutisoi, että kaksi koronarokoteannosta saaneiden sairaalassa hoidettavien määrä on kasvussa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Alueen sairaaloissa heitä oli viime viikolla hoidettavana yhteensä yhdeksän. Potilaista kahdesti rokotettujen osuus oli silloin 35 prosenttia.

Husin apulaisylilääkäri, dosentti Eeva Ruotsalaisen mukaan infektiopaine kohdistuu nyt rokottamattomien lisäksi myös rokotettuihin, koska virusta kiertää selvästi enemmän kuin pitäisi.

Ruotsalainen sanoo, että aiemmin syksyllä rokottamattomien osuus erikoissairaanhoidon osastoilla oli Husin alueella 70–90 prosentin luokkaa. Nyt vastaava luku on noin 60 prosenttia.

Kaksi kertaa rokotettujen osuus sairaalassa hoidettavien joukossa on noussut viikosta 41 lähtien.

Ruotsalainen kertoo, että viime viikolla kaikki kaksi kertaa rokotetuista sairaalaan joutuneista olivat joko riskiryhmiin kuuluvia ja/tai ikääntyneitä, joilla rokotteen suoja on perustervettä työikäistä heikompi. Toisesta rokoteannoksesta ei heistä kenelläkään ollut kulunut yli kuutta kuukautta.

– Juuri nyt on todella tärkeä ja olennainen asia, että yli 60-vuotias väestö ja riskiryhmiin kuuluvat saavat sen kolmannen rokotteensa, korostaa Ruotsalainen Iltalehdelle.

Apulaisylilääkäri kehottaa kaikkia kolmanteen rokoteannokseen oikeutettuja ottamaan rokotteet oman vuoron tullessa kohdalle. Hän vielä muistuttaa, että Suomessa on edelleen noin 1,4 miljoonaa täysin rokottamatonta henkilöä. Osa heistä on alle 12-vuotiaita, joille ei rokotetta vielä ole.

80 prosentin rokotuskattavyys ylittynee huomenna – "Koronapotilaita keväälläkin erikoissairaanhoidossa"

THL: Lasten rokottamisesta ei vielä päätöstä

Rokottamattomat joutuneet koronan vuoksi erikoissairaanhoitoon 15 kertaa useammin kuin kaksi kertaa rokotetut – "Pikkujoulujakin ajatellen suosittelen ottamaan rokotuksen"

"Sairaalahoidossa on pääosin rokottamattomia" – Tavoite 80 prosentin rokotuskattavuudesta ei toteudu ennakoidusti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut