Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olli Lehtilä on valittu uuden Uudenmaan Osuuspankin toimitusjohtajaksi

Helsingin Seudun, Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan osuuspankkien yhdistymisen myötä syntyvän uuden Uudenmaan Osuuspankin toimitusjohtajaksi on valittu maatalous- ja metsätieteiden maisteri, eMBA Olli Lehtilä.

Olli Lehtilä on toiminut Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtajana ja OP Osuuskunnan johtokunnan jäsenenä vuodesta 2014, sekä pääjohtaja Timo Ritakallion sijaisena vuodesta 2020. Lehtilällä on takanaan yli 30 vuoden kokemus finanssialalta, ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Tampereen Osuuspankin ja Helsingin Seudun Osuuspankin toimitusjohtajana.

Olli Lehtilä siirtyy 1.3.2022 suunnittelemaan yhdistyvän pankin toimintaa ja aloittaa toimitusjohtajana 1.8.2022.

Itä-Uudenmaan, Helsingin Seudun ja Uudenmaan Osuuspankkien edustajistot päättivät kokouksissaan 29.9.2021 yhdistyä yhdeksi osuuspankiksi. Yhdistymissuunnitelman tavoitteena on asiakaskokemuksen parantaminen Suomen suurimmalla kasvualueella, Uudellamaalla.

Yhdistymisen myötä syntyvä osuuspankki on kooltaan merkittävä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti: pankilla on 10 prosentin osuus koko Suomen asuntoluottokannasta.

Uudella osuuspankilla tulee olemaan lähes 340 000 omistaja-asiakasta ja yli 600 000 asiakasta. Pankin taseeksi muodostuu lähes 20 miljardia euroa ja asiakasliiketoiminnaksi 32 miljardia euroa. Sen omat varat ovat noin 1,26 miljardia euroa.

Uudesta pankista tulee myös iso varainhoitaja, jolla on hoidettavana seitsemän miljardin euron varallisuus. Yhdistymisen jälkeen pankissa työskentelee noin 1100 työntekijää.