Nämä Helsingin legendaariset ravintolat ovat tuttuja elokuvista – seksikohtaus teki vessasta hitin

Filmi: Elokuvakohtaus on tehnyt monesta ravintolasta nähtävyyden.

Rakennetuissa kulisseissa tapahtuu paljon, mutta niin tapahtuu Helsingin ravintoloissakin.

Tänä vuonna ensi-iltaan tullutta Renny Harlinin Luokkakous 3 -elokuvaa kuvattiin muun muassa Kaivohuoneella.

Kampin kauppakeskuksen Yökerho Maxine oli Tiina Lymin ohjaamassa Tarhapäivässä ja muun muassa Karalahti-dokumentin kuvissa.

Myhelsinki-sivusto on laatinut Kaurismäki-elokuvista jopa kävelykierroksen nimellä ”Tuoppeja ja valkoisia pöytäliinoja: Aki Kaurismäen kuppilat”.

Ravintoloiden "hurjat viikot" alkamassa – "Emme pysty aina tarjoamaan sitä palvelutasoa, jota haluaisimme tarjota"

Lähtöpaikka on julkisuudesta tunnettu Pub Sirdie, jossa Calamari Unionin (1985) Frankit suunnittelevat lähtöä Eiraan. Muita rasteja reitillä ovat muun muassa Messenius sekä Kannas elokuvassa Tulitikkutehtaan tyttö (1990), Kolme kruunua elokuvassa Kauas pilvet karkaavat (1996), Faro ja Hima & Sali elokuvassa Laitakaupungin valot (2006) sekä Wall St.Bar elokuvassa Toivon tuolla puolen (2017).

Messenius toimi jopa näyttelijä Matti Pellonpään suihkutilana, kun hän yöpyi lähellä sijainneessa Aki Kaurismäen toimistotilassa.

Vietnamista Suomeen muuttanut Lucas Hoang, 37, pyörittää nyt Helsingissä ravintolaa, joka on varattu 300 päiväksi eteenpäin – kertoo HU:lle isot suunnitelmansa tulevaisuudelle

Hotelli Tornin Atelje Barista tuli turistinähtävyys viimeistään silloin, kun Minna Virtasen Levottomat 3 -elokuvaa (2004) markkinointiin rakastelukohtauksesta baarin naistenhuoneessa. Moni tuli… noh, katsomaan pääkaupungin parhaita maisemia. Hotelli on juuri nyt suljettu saneerauksen vuoksi.

Suosittu töölöläisravintola otti riskin ja muutti uuteen osoitteeseen – yrittäjä kertoo nyt, kannattiko

Joskus mennään myös kaupungin ulkopuolelle ilman, että täytyy rakentaa studioon kulissit. Viestinnän moniottelija Jussi Lähde muistelee, kuinka hänestä tuli baarimikko Aleksi Mäkelän Häjyt-elokuvaan (1999). Aito ravintolaympäristö löytyi Alahärmästä hotelli-ravintola Puukkohovin baarista. Lähde oli tuolloin Nelosen kehitysjohtaja.

– Minun olisi kai pitänyt valvoa myös rahoittajan roolissa kuvausryhmän ja näyttelijöiden alkoholikäyttöä.

– Paikkaa ei enää ole. Ei ole nuoria, naiset katoavat ja nuoret miehet sekoittavat päänsä muualla, hän analysoi silloisen kulissin kohtaloa.

Maailmalla ravintolaelokuvaravintolat ovat bisnestä, vaikka Casablancasta ei löydykään Rick’s Cafe’ta, johon fanit voisivat kokoontua kuuntelemaan As Time Goes By’ta.

Ravintoloiden työvoimapula on nyt niin paha, että alkuruoaksi tarjoiltiin anteeksipyyntöjä – extraajat eivät tienneet toisen kerroksen asiakkaista

Suomessa kansainvälisen ilmiön ehdoton tähti on Pursimiehenkadulla sijaitseva Ravintola Kamone. Se oli japanilaisen – Suomessa 2005 kuvatun – elokuvan Ruokala Lokki. Keittiö yhdistää japanilaista ja suomalaista. Korona on toki vähentänyt turistien käyntejä.

Mika Waltarin käsikirjoittama ja Matti Kassilan ohjaama Komisario Palmu on noussut taas pinnalle uusien teatterisovitusten ansiosta.

Kuuluisia ravintolakohtauksia Palmuissa oli useita. Leo Jokelan Tummat silmät -kappaleen esitystä lavastetussa Kämpin kabinetissa pidetään yhtenä suomifilmin herkullisimpana palana. Se nähtiin Komisario Palmun erehdyksessä 1960. Helsingin klassikkoravintoloista ”Erehdykseen” pääsivät myös Kappelin terassi ja ravintolakoulu Perhon kierreportaat.

Kassilan myöhäistuotanto Vodkaa, komisario Palmu (1969) huipentui Kalastajatorpan Pyöreään saliin.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI kerää kotimaisten elokuvien kuvauspaikkoja tietokantaansa. Voit osallistua täällä : Elonet.finna.fi/Content/tiedonkeruu.

Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

Norjalainen ravintolaketju avaa alkuvuodesta Päärautatieaseman entiseen lippuhalliin – Maajohtaja: "Odotettua vähemmän työhakemuksia"

Flow-festareilta tutut Maija ja Jari perustivat Helsinkiin uuden sushi-ravintolan – rakkaustarina alkoi japanilaisesta ateriasta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut