Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi koiraa vuorotteli komediasarjan tärkeässä roolissa – tästä syystä kuvakulmien kanssa piti olla tarkkana

Komediasarjan kuvaukset olivat mukavaa vastapainoa koulussa opiskelulle, sanovat espoolainen Julia Shepstone ja helsinkiläinen Kanerva Paunio. He näyttelevät Pitkäsen perheen sisaruksia Sofiaa ja Jenniä Elisa Viihteen Ei haukku haavaa tee -komediasarjassa, jonka toinen tuotantokausi on nyt katsottavissa.

Uusissa jaksoissa Pitkäsen perhe yrittää totuttautua kummalliseen tilanteeseen, jossa isoäidin henki asustaa perheen koirassa. Outo tilanne johtaa hullunkurisiin sekaannuksiin.

Komedian pääosissa jatkavat ensimmäiseltä kaudelta tutut näyttelijät: Pirjo Heikkilä ja Jarkko Lahti Pitkäsen perheen aikuisina sekä Milo Snellman, Kanerva Paunio ja Julia Shepstone näiden lapsina. Hannele Lauri esittää perheen hiljattain edesmennyttä isoäitiä.

– Perheen lapset selvisivät kuvaustilanteista hyvin, mutta eläinten kanssa oli haasteellisempaa, ohjaaja Jäppi Savolainen sanoo.

Kuvakulmien kanssa piti olla tarkkana, kun Haukun roolissa vuorottelivat naaras- ja uroskoira. Haukun näyttelijä on ensimmäiseltä kaudelta vaihtunut borderterrieriksi.

Sarjan eläinvastaavana on toiminut arvostettu eläintenkouluttaja Tuire Kaimio.

– Kuvauksissa oli kivaa ja kaikki ihmiset olivat kivoja, peruskoulua käyvä Shepstone sanoo.

Hän joutui kuvausten takia olemaan poissa koulusta muutaman päivän.

– Kyllä kaverit vähän kyselivät, että missä olen ollut.

Suurin osa kuvauksista tehtiin Pitkäsen perheen "kotona". Mukavaa vaihtelua toivat perheen pihamaalla kuvattu tarina ja Prismassa kuvattu kohtaus.

Kameran edessä työskentely oli Julian mielestä helpompaa nyt, kun hänellä oli jo kokemusta ensimmäiseltä kaudelta ja mainoskuvauksistakin. Hän on näytellyt Haukun lisäksi Aallonmurtajan ensimmäisellä kaudella.

Ensimmäisen kauden palkkiollaan Shepstone hankki perheelle koiran. Toisen kauden rahoilla hän on ostanut vähän vaatteita ja laittanut osan säästöön.

Myös Kanerva Paunio viihtyi kuvauksissa hyvin. Hänen mielestään siellä oli ihana tunnelma.

– Jokaista tarvitaan kuvauspaikalla, vaikka näyttelijöiden panos näkyy parhaiten. Esimerkiksi catering loi taustalla rentoa tunnelmaa.

Kanervan mukaan kokeneet näyttelijät suhtautuivat hienosti nuoriin näyttelijöihin. Kaikki olivat tekemässä samaa juttua.

Paunio on käynyt Kallion lukion. Hän on näytellyt Haukun lisäksi Valoa valoa valoa -elokuvan sivuroolissa.

– Kalliossa suhtaudutaan aika joustavasti poissaolopyyntöihin, koska monilla on opiskelun lisäksi muita projekteja.

– Seuraavan päivän läksyjä tuli joskus tehtyä vasta puolenyön aikaan. Lukiossa opiskelu on jokaisen omalla vastuulla.

Ei haukku haavaa tee -sarja sopii koko perheen katsottavaksi. Koiramaisissa kommelluksissa sekä anopin ja miniän hankalassa suhteessa on tarttumapintaa niin lapsille kuin aikuisillekin.