Uutissuomalainen: Euroopan maista Suomessa kolmanneksi vähiten koronakuolemia asukaslukuun suhteutettuna

Uutissuomalainen kertoo, että YK:n tilastojen mukaan Euroopan maista Suomessa on kuollut koronaan kolmanneksi vähiten ihmisiä suhteessa asukaslukuun. Paras tilanne on ollut Islannissa, pahin Balkanin maissa ja Unkarissa.

Koko pandemian aikana Suomessa on tiistaina päivittyneiden lukujen mukaan kuollut koronavirustautiin 1 263 ihmistä eli 227 henkilöä miljoonaa asukasta kohden. Suhdeluku on tätä pienempi Islannin (99) lisäksi vain Norjassa (183).

Menehtyneiden osuus miljoonaa asukasta kohden on ollut Euroopan pahin Bulgariassa, 4 001. Myös muut kärkimaat sijaitsevat Balkanilla: Bosnia-Hertsegovina, Montenegro ja Pohjois-Makedonia.

– Suomen tilanne on ollut hyvä, koska tartuntoja on ollut niin vähän. Taustalla on varmaan pohjoismainen luottamus viranomaisiin ja ohjeiden mukaan toimiminen. Lisäksi muita pienempi asukastiheys on hillinnyt viruksen leviämistä, kommentoi evoluutiobiologi Tuomas Aivelo Suomen lukuja Uutissuomalaiselle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut