Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi UFF:n laatikot pursuavat yli äyräiden? – "Laatikoita pitäisi tyhjentää useammin"

Kierrätys: Itäkeskuksen Eastonin luona sijaitsevat Helsingin suosituimmat vaatekeräysastiat. Kaupunkilaisissa UFF:n ylitäytetyt astiat herättävät närää.

Kontulalainen Sirkka Mäkinen on tuohtunut paikalliseen vaatekeräykseen. Hänen mukaansa UFF:n vaatekeräyslaatikot ovat usein tupaten täynnä ja vaatteita on jätetty lojumaan pusseissa keräyspisteiden eteen.

– Kyllä tämä harmittaa, kun ympäristö on siivottoman näköinen. Jos vaatteita kerätään, silloin laatikot pitää tyhjentää useammin. Onneksi varikset eivät ole päässeet repimään pusseja hajalle, Mäkinen huokaa Kivikon keräyspisteen luona.

UFF:n vaatekeräyspäällikkö Jari Töyrynen ei allekirjoita Sirkka Mäkisen näkemystä laatikoiden pitkästä tyhjennysvälistä.

– Laatikot tyhjennetään vähintään kerran viikossa ja se tahti on osoittautunut sopivaksi. Joskus toki saattaa käydä niin, että kuljettajia on sairastunut ja tyhjennyskertoja on tavallista harvemmin. Yleistä se ei kuitenkaan ole, Töyrynen kertoo.

Hän muistuttaa, että täydestä keräysastiasta on helppo ilmoittaa UFF:lle puhelimitse, sähköpostitse tai lukemalla astioista löytyvä wr-tarra.

Astioiden tyhjentämistä Itä-Helsingissä riittääkin, sillä tänä vuonna alueella on kerätty peräti 77 tonnia vaatteita. Kuluvan joulukuun keräysluvut nostavat määrän lähemmäs 90 tonnia.

Nyt kerättävät vaatteet ovat Afrikassa ensi vuoden alussa.

Keräyspisteitä on itäisessä Helsingissä kaikkiaan kymmenen, joista suosituimmat ovat Eastonin, Kivikon, Mellunkylän ja Kurkimäen keräyspisteet.

Helsinkiläiset ovat tottuneet lajittelemaan keräykseen laittamansa vaatteet varsin hyvin.

– Vaatteet on pakattu yleensä asiallisesti ja se helpottaa niiden jatkokäsittelyä. Rekat vievät vaatteet Klaukkalaan ja Kuninkaantammeen, josta ne lähtevät UFF:n myymälöihin ja sieltä avustuskohteisiin, Töyrynen kertoo.

– Esimerkiksi nyt kerättävät vaatteet ovat lajittelun jälkeen perillä myymälöissä, tukkuasiakkailla tai lahjoituksena Afrikassa viimeistään ensi vuoden alussa.