Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Töölöläisravintolan myynti räjähtää ottelupäivinä – Toni, 31, antaa tyhjentävän selityksen paikan suosioon

– Hyvä safka. Lyhyt matka. Bussipysäkki lähellä, Toni Turpeinen, 31, tiivistää Sports Bar Töölön kilpailuvaltit.

Täällä hän on tullut käyneeksi viime aikoina ennen HIFK:n jääkiekkopelejä. Aiemmin ykkösvaihtoehtoja olivat hänelle ja hänen veljelleen Tuomas Turpeiselle, 29, olleet myös töölöläiset Viisi Penniä, Mexi ja Janoinen Lohi.

– Paikka pelin jälkeen, on sitten aina avoin kysymys, Toni heittää.

Ennen viime lauantain JYP-peliä hän veikkaa tulokseksi 5–1 ja Tuomas 4–2. Ei huono: 48. peliminuutin kohdalla Tonin veikkaus olisi osunut oikeaan. Lopputulos oli kuitenkin 6-4.

Jalkapallokannattajien riippumattoman Byyri-median kirjoittaja Jukka Illikainen listaa havaintonsa futisfanien ravintolakäyttäytymisestä:

– Klubin kannattajia näkee Viidessä Pennissä ja Sports Bar Töölössä. HIFK:n kannattajat viihtyvät ainakin Kisahallin päädyn Hookissa.

Janoisessa Lohessa tapaa hänen mukaansa Klubin ja maajoukkueen kannattajia.

– Maaotteluiden aikana ei taida olla mitään supervakipaikkoja. Silloin ovat kaikki torpat täynnä. Karhuministeri on usein mainittu paikka ja tuo Janoinen Lohi.

Mitä porukka sitten syö?

– Taitaa yleisesti olla perinteistä burgeria, pizzaa ja wingsejä. Nakkimukit sitten stadikalla.

Hän esittää ruokakritiikkiä niin koti- kuin vieraspeleistä:

– Stadikoillahan ei ole herätty millään tavalla. Tarjolla ei juuri ole kasvis- eikä paikallista ruokaa. Olin katsomassa kauden ratkaisumatsin KuPS-HJK. Olisin ostanut palan kalakukkoa stadikalta tai sen liepeiltä, jos olisin sellaisen paikan löytänyt. Ymmärrän tietenkin realiteetit, ettei varmaan ole kannattavaa, Illikainen pähkäilee.

Sports Bar Töölön ravintoloitsija Badwal Badramin mukaan peli-iltoina myynti on kaksi kertaa suurempi kuin normaalisti ja silloin pitää palkata enemmän henkilökuntaa.

Kumpi on heille suurempi kiekko vai jalkapallo?

– Kyllä kiekko on isompi, hän toteaa.

HIFK:n seuraava kotiottelu on tiistaina 28.12. Vastaan tulee Ässät.