Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Triplan seinään viritettiin putoavilta laatoilta suojaava verkko, kaupungilta tyly tuomio: "Ei ole riittävä turvallisuuden kannalta"

Triplan kohdalla kulkeva Veturitie ja Firdonkadun itäpää pysyvät toistaiseksi suljettuina kaikelta liikenteeltä Keski-Pasilassa.

Tiet suljettiin viime keskiviikkona, koska Triplan toimistorakennuksen seinästä oli aiemmin joulukuussa irronnut seinälaatta.

Triplan rakennuttaja YIT asensi viikonloppuna Triplan seinään suojaverkon. Kaupunki ei tästä huolimatta purkanut tiesulkua ja avannut liikennettä.

– Suojausta on asennettu jonkin verran, mutta se ei ole riittävä turvallisuuden kannalta. Haavin pitää olla sellainen, että se kestää korkealta tulevan vähintään viiden kilon painon. Suojaverkko oli liian lähellä julkisivua eikä ulottunut tarpeeksi kauas, Helsingin kaupungin projektinjohtaja Ari-Pekka Muilu kertoi maanantaina Helsingin Uutisille.

Muilu sanoo, että verkon pitäisi ylettyä kymmenisen metriä pidemmälle pohjoiseen Veturitien päälle. Hänen mukaansa tuulen vaikutus kappaleen putoamiseen täytyy huomioida paremmin.

Kaupungin mukaan YIT jatkaa tutkimuksia, ja tilannetta arvioidaan seuraavan kerran keskiviikkona. Liikenne pysyy suljettuna vähintään siihen saakka.

Triplan ympärillä on suljettu myös lukuisia jalkakäytäviä ja sisäänkäyntejä. Sisään pääsee esimerkiksi Firdonkadulta ja Pasilan aseman kautta. Kulku parkkihalliin on käytössä normaalisti. K

HU ei tavoittanut YIT:n edustajaa kommentoimaan tilannetta.

Tuotantojohtaja Pekka Luukkonen kertoi viime viikolla Helsingin Sanomille, että julkisivun laatan irtoamisen syy voi olla esimerkiksi lämpöliike. Aiemmin joulukuussa Triplan pohjakerroksen pukutiloihin putosi betorappauksen paloja.

– Ei ole mitenkään erikoista, että rakenteet valmistumisen jälkeen liikkuvat. Siellä tapahtuu kuivumisesta johtuvaa kutistumista. Myös lämpötilan vaihtelut vaikuttavat siihen. Rakenteet vähän hakevat paikkaansa. Rakenteissa on liikuntasaumoja, joiden tarkoituksena on mahdollistaa liikkuminen saumakohdista, Luukkonen kertoi mahdollisia syitä HS:lle.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla Triplan lasiseinistä, jotka ovat työntekijöiden mukaan hajonneet palasiksi viime talven kovilla pakkasilla. Hajonneita laseja ei ole saatu korjattua.

Laatan putoaminen ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Juttua muokattu 27.12. kello 17.00. Tarkennettu tietoa sisäänpääsyistä.

Triplasta paljastui lisää vaarallisia seiniä – 3 jätti-ikkunaa "poksahti rikki" viime talvena, ei korjattu vieläkään

Kuva: Liikkumista Triplan ympärillä on rajoitettu, korkealta seinästä putosi vaarallinen laatta –  "Painaa jonkin verran"

Hengenvaarallinen ilmiö: Kuka heittää lasipulloja 134-metrisestä Majakasta? – "Älkää kävelkö tästä!"

Rakenteilla olevasta tornitalosta putosi aamulla vanerilevy suojatielle – kummankin työmaan ulkotyöt keskeytetty, kertoo SRV

Kauppakeskuksen ovista tuli painajainen –  Mervi, 66, joutui pulaan Triplassa: ”Koko kropalla saa työntää ja tapella”

Triplan hotellin ikkunoihin syttyi 2 jättimäistä kuviota – tätä se merkitsee