"Osta kotitesti valmiiksi" – HS: Nämä asiat jokaisella pitäisi olla koronan varalta kotona

Suomessa on kahden viime viikon aikana todettu yli 55 000 koronatartuntaa, kun edellisellä kahden viikon jaksolla niitä oli 23 035.

Helsingissä uusia tartuntoja on viimeisen 14 vuorokauden aikana todettu yli 17 000.

Korona leviää nyt niin kovaa vauhtia, että tartunnan saamiseen kannattaa varautua. Todettu tartunta tuo mukanaan 10 päivän karanteenin.

Helsinki vastaa paineeseen avaamalla uusia rokotuspisteitä –  "Yhtä aikaa rokotusvuoroon tulevien määrä muodostui kieltämättä varsin suureksi"

Hus kertoi sunnuntaina, että päivystysavun numero 116 117 on ruuhkautunut.

– Jos koronakotitesti on positiivinen ja sinulla on oireita, pysy kotona ja varaa testiaika koronabotista, jossa ovat kaikki saatavilla olevat ajat. Soita 116 117, jos et pärjää oireiden kanssa kotona, Hus Helsingin yliopistollinen sairaala neuvoi Twitterissä.

THL:n asiantuntija Dinah Arifulla sanoo Helsingin Sanomille, että koronatartuntaan kannattaa varautua jo ennakolta siten, että kotoa löytyy esimerkiksi tulehduskipulääkettä, kuumemittari ja kaupan koronatesti.

THL:n mukaan sairaalassaolevien koronapotilaiden määrä on kasvanut viime viikosta, mutta tehohoitoa tarvitsevien määrä ei ole kasvanut viikon takaiseen verrattuna.

Hus kielsi vierailut sairaaloissaan – Tässä poikkeukset

STT: Koronan kotitestien pulaa yritetään helpottaa – "Taistellaan, että niitä saadaan Suomeen"

Näissä paikoissa pääsee nyt koronatestiin – Verkosto harveni varsinkin pääkaupunkiseudulla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut