Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Et voi mennä kuntosalille, mutta voit istua baarissa" – Olympiakomitean toimitusjohtajan mukaan nykyrajoitukset eivät ole kansan oikeustajun mukaisia

Kuntosalit eivät ole korona-aikana vaarallisin paikka, Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa.

Salonen ihmetteleekin, miksi kuntosalit ja muut liikuntapaikat tuntuvat olevan aina niitä, jotka ensimmäisinä suljetaan kokonaan.

– Et voi mennä kuntosalille, mutta voit istua baarissa iltaviiteen juomassa kaljaa, Salonen kummastelee.

Salosen johtaman Olympiakomitean yhtenä tavoitteena on saada suomalaiset liikkumaan enemmän.

Alun perin rajoitusten oli määrä liikuntatilojen osalta päättyä ensi viikolla, mutta pk-seudun koronanyrkki eli koronakoordinaatioryhmä päätyi tällä viikolla suosittamaan rajoitusten jatkamista pidempään koronan rajusti levitessä, ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoi keskiviikkona, että tällaiset päätökset myös tullaan tekemään-

Salosen kanssa samaa on ihmetellyt vantaalaista Korso Gymiä pyörittävä Petri Jousa.

– Tien toisella puolella on kauppa, jonne voit mennä ilman maskia ja jossa voi olla satoja ihmisiä pyörimässä. Baariin saat mennä ja olla siellä isossa porukassa aina alkuiltaan asti. Liikuntaa et saa harrastaa. Onhan se outoa, jos mikä.

Jousaa harmittaa myös se, että linjauksissa yrittäjiä kohdellaan epätasa-arvoisesti.

– Suuria ihmismääriä vetävät myymälät saavat laajentaa toimintaansa ja tehdä tulosta. Liikunnan parissa toimivilta pienyrittäjiltä viedään kaikki.

– Voidaanhan paikat sulkea, mutta silloin yrittäjän tulisi saada korvauksia. Kaikki kuntosalin kulut juoksevat siitä huolimatta, ettei tuloja ole, Jousa toteaa.

Olympiakomitean Salonen korostaa, ettei hän haluaisi asettaa vastakkain yhteiskunnan eri sektoreja, mutta rajoitustoimien takia vertailua on ollut vaikea välttää.

– Jos peilataan kansalaisten mielipiteisiin ja meille tuleviin yhteydenottoihin, niin ihmisten on todella vaikea ymmärtää, miksi he eivät pääse salille harjoittelemaan turvavälit huomioiden. Rajoitusten tulisi olla yleisen oikeustajun mukaisia. Nämä eivät nyt ole.

Myös rajoituksista tiedottaminen saa Jousalta huonon arvosanan.

– Me kuntosaliyrittäjät emme ole saaneet mitään virallista tietoa tai käskyjä viranomaisilta ennen kuin joku asiakkaistamme on soittanut viranomaisille. Eikö Suomen kansasta puolet ole virkamiehiä. Miksi asioista ei tule tietoa?