Päätoimittaja Kannala: Annika Saarikon olisi pitänyt harkita Nato-kommenttiaan tarkemmin

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko alleviivasi keskustan kielteistä Nato-kantaa väärään aikaan ja väärällä tavalla, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

Kannala ihmettelee erityisesti Saarikon blogikirjoituksen loppua: "Ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjamme on kehittynyt vuosien ja vuosikymmenten saatossa – päivän kohinan tai otsikoiden perusteella sitä ei kannata rikkoa ilman vakaata harkintaa."

– Kun Venäjä avoimesti on alkanut taas puhua etupiiristä, käy sotaa Ukrainassa ja heiluttaa jatkuvasti maailman turvallisuutta, ei kyse ole päivän kohinasta tai vain otsikoista. Vaan vuosia jatkuneesta ja yhä vakavammaksi muuttuneesta turvallisuustilanteesta, joka koskee Suomeakin painavammin kuin vuosikymmeniin. Saarikolla ja keskustalla saa olla kantansa, mutta tapaa alleviivata sitä ja aikaa tuoda se esiin, olisi voinut olla syytä harkita paremmin, Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut