Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käyttökelvottomaksi remontoidun skeittiparkin korjaukset viivästyvät – Frans, 35: "Toivotaan parasta ja pelätään pahinta"

Skeittipuisto: Kaupunki remontoi skeittipuiston harrastajien mukaan täysin epäonnistuneesti. Kaupunki lupaa uuden remontin parantavan tilannetta.

Rajun remonttikiritiikin kohteeksi kesällä (HU 20.7.) joutuneeseen Tullikirjurin skeittipuistoon Tapulikaupungissa ei vieläkään ole tehty luvattuja korjauksia, vaikka ne piti tehdä jo syksyllä. Skeittaajat suuttuivat muun muassa siitä, että harrasteelle ominaisia pintoja oli pyöristetty asvaltilla.

Koillisen nuorisotyöyksikön toiminnanjohtajan Mirja Silajärven mukaan muutoksia ei ole vielä tehty, koska asiat ovat ottaneet aikaa.

– Katselmusten yhteydessä selvisi, että on tärkeää löytää oikeat tekijät asialle, jotta saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Lisäksi halusimme saada kerättyä nuorilta mahdollisimman laajasti korjausehdotuksia.

Kaupunki järjesti elokuussa katselmustilaisuuden, johon oli kutsuttu puiston käyttäjiä.

Korjaukset on tarkoitus tehdä Silajärven mukaan ensi keväänä eli ennen seuraavan skeittikauden alkamista.

Lopulliset suunnitelmat korjaustöistä tehdään tammi–helmikuun taitteessa pidettävässä palaverissa. Tarkoitus on koota sekä nuorempien että vanhempien skeittareiden korjausehdotukset tärkeys- ja toteutusjärjestykseen.

– Palaveriin odotetaan osallisiksi skeittareiden edustajaa, joka on alunperin suunnitellut puiston sekä yrityksen, joka korjaukset toteuttaa ja nuorisoasiankeskuksen edustajia, jotka ovat vastaanottaneet kyselyn kautta skeittipuiston käyttäjien toiveet korjauksista, toteaa sähköpostilla Staran rakennuspäällikkö Jari Mikkola, joka on niinikään tulossa paikalle ja vastaa korjausten toteutumisesta.

Skeittipuiston aktiivikäyttäjä Frans Tihveräinen, 35, on iloinen kuullessaan, että hanke etenee, vaikka vasta keväällä.

– Hienoa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Jos ja kun paikan fiksaa nyt joku skeittaamisen ammattilainen, on olo luottavaisempi. Silloin siitä tulee sellainen kuin pitäisi olla. Parasta tietenkin olisi ollut, että sen olisi saanut kerralla kuntoon, Tiherväinen kertoo.

Kaupunki on Helsingin Uutisten tietojen mukaan käynyt neuvotteluita korjausremontista erään skeittiparkkien suunnitteluun erikoistuneen firman kanssa.

Skeittipuiston remontti joutui viime kesänä niin rajun palautemyrskyn silmään, että lopulta myös kaupunki myönsi sen epäonnistuneen (HU 12.8.). Käyttäjien mielestä noin 100 000 euroa maksanut remontti teki puistosta käyttökelvottoman. Vanhan asvaltin päälle valettu uusi asvaltointi esimerkiksi vääristi hyppyreiden ja luiskien mittasuhteet.

Käyttäjiä ei kaupungin mukaan kuultu ennen remontin aloittamista, koska puistoon ei tehty toiminnallisia muutoksia.