Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Tälle kaistaleelle suunnitellaan uutta, 600 oppilaan peruskoulua – Tien toiselle puolelle uusia asuntoja

Oulunkyläntien ja Kirkkoherrantien kulmaukseen suunnitellaan uutta, noin 500 oppilaan peruskoulua kasvavan asukasmäärän tarpeisiin.

3–4-kerroksinen rakennus sijoitettaisiin nykyisen koirapuiston ja Kirkkoherrantien väliin jäävälle metsittyneelle alueelle.

– Oulunkyläntien itäpuoli on aika kapea, mutta nyt on tutkittu, että siihen olisi mahdollista näinkin iso koulu sijoittaa, totesi kaavoituksesta vastaava arkkitehti Sari Ollila Uutta Pohjois-Helsinkiä asukastilaisuudessa.

Puinen rakennus sijoitettaisiin kaupungin omistamalle alueelle siten, että piha-alue tulisi naapuruston puolelle.

Aiemmin Oulunkyläntien itäpuolelle kaavailtu pysäköintitalo ei ole enää suunnitelmissa.

Nykyisen koirapuiston tilalle tulisi hiekkakenttä. Koirapuistoa suunnitellaan Jokiniementien varteen.

Nykyisten asuintonttien ja koulun väliin jäisi puustoa, jolloin liito-oravan viheryhteys voidaan turvata.

Oulunkyläntien länsipuolelle suunnitellaan uusia 4-kerroksisia asuintaloja.

Koulurakennuksen ja uusien kerrostalojen rakentamiselle aletaan laatia kaavaehdotusta. Tarkoitus on, että ehdotus olisi kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä ensi vuoden lopulla.

Uuden koulun rakentamiseen on varauduttu kaupungin rakentamisohjelmassa vuosina 2027–29. Tällöin koulu voisi valmistua elokuuksi 2029. Hanke etenee vielä varsinaiseen päätöksentekoon.

– Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää kohteen tarveselvityksestä ja kaupunkiympäristölautakunta hankesuunnitelmasta. Näissä vaiheissa tarkentuvat muun muassa hankkeen laajuus, rakentamisenkustannukset sekä toiminnan vaatimat määrärahat, kertoo erityissuunnittelija Carola Harju kasvatuksen ja koulututuksen toimialalta.

Hankkeen tarkempi suunnittelu käynnistynee vuoden 2023 aikana, jolloin tarkentuu muun muassa kouluun tulevat luokka-asteet.

Näillä näkymin koulu olisi oma hallinnollinen yksikkönsä, eikä osa Oulunkylän ala-astetta.

Myös Oulunkylän ala-asteen Teinintien tiloihin suunnitellaan mittavaa laajennusta.

Laajennusosan rakentamisen jälkeen pääkoulu olisi 620 oppilaan opinahjo. Samalla tontille on tulossa myös päiväkoti, johon tulisi tilat 150 päiväkotilaiselle ja esikoululaiselle.

Tällä hetkellä Teinintien pääkoululla on noin 390 oppilasta ja Veräjälaakson sivukoululla noin 330 lasta. Väestöennusteiden mukaan ala-asteikäisten suomenkielisten lasten määrän arvioidaan Oulunkylän ala-asteen nykyisellä oppilaaksiottoalueella kasvavan vuosina 2020–2034 noin 140 lapsella.

Alustavan arvion mukaan laajennusosa valmistuisi vuonna 2024.