Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herttoniemen varasairaalaan 50 paikkaa koronapotilaille – "Henkilöstöpulaa on ollut jo aikaisemmin, joten kyllä nyt ollaan haasteen edessä"

Herttoniemen sairaalaan on järjestelty varasairaala koronapotilaille. Kaupunki tiedotti viime viikolla, että koronapotilaiden määrä sekä kaupungin sairaaloissa että Husin yksiköissä on kasvanut nopeasti.

Herttoniemen varasairaalan osaston suunniteltu käyttöönotto on 10. tammikuuta, kertoi johtajalääkäri Laura Pikkarainen Helsingin Uutisille perjantaina.

–Tiloja on käytetty Helsingin soten väistötiloina, viimeksi tiloja käytti Myllypurin seniorikeskus oman remonttinsa aikana. He muuttivat takaisin syyskuussa 2021, minkä jälkeen tilat ovat olleet vapaana, Pikkarainen taustoittaa.

Viikossa pitäisi jakaa yli 100 000 kotitestiä – koululaisten laaja koronatestaus olisi valtava rumba Helsingissä

Herttoniemessä on aluksi 50 potilaspaikkaa ja määrää lisätään tarpeen mukaan.

– Siirtyvä henkilöstö tulee Helsingin sairaaloista ja Husista. Tilalle Helsingin sairaaloihin siirtyy henkilöstöä muun muassa seniorikeskuksista ja kotihoidosta, ja sinne taas siirtyy tilalle vahvistukseksi opiskelijoita.

Pikkaraisen mukaan jatkossa myös muu Helsingin sosiaali- ja terveystoimi sekä muut toimialat osallistuvat sairaalatoiminnan turvaamiseen.

– Samanaikaisesti meidän on huolehdittava kiireellisten palvelujen ja rokotusten jatkumisesta. Henkilöstöpulaa on ollut jo aikaisemmin, joten kyllä sote on nyt haasteen edessä, Pikkarainen myönsi perjantaina.

Helsinki valmistautuu varasairaalan käyttöönottoon ja nostaa valmiustasoaan – virustilanne huonontunut rajusti

Maanantaina pormestari Juhana Vartiainen pitää yhdessä sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkosen kanssa tiedotustilaisuuden kello 14.30. Asukkaille sekä kaupungin työntekijöille kerrotaan koronavirustilanteeseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.Tilaisuus järjestetään verkossa, sitä voi katsoa osoitteessa helsinkikanava.fi.

Lähetystä voi seurata suorana myös Helsingin kaupungin Facebookissa.

Tutkijat kehittivät "biologisen maskin", joka voi suojata koronatartunnalta 8 tuntia – Tehoaa myös omikroniin

Koulut jatkuvat tänään lähiopetuksessa, harrastukset vaakalaudalla

"Osta kotitesti valmiiksi" – HS: Nämä asiat jokaisella pitäisi olla koronan varalta kotona

Etäkoululle sataa vastustusta: infektiolääkärit, lapsiasiainvaltuutettu, ministerit... –  "Ei oikeudenmukaista, jos lapset etäkoulussa ja aikuiset saavat pyöriä baareissa"

"Et voi mennä kuntosalille, mutta voit istua baarissa" – Olympiakomitean toimitusjohtajan mukaan nykyrajoitukset eivät ole kansan oikeustajun mukaisia