Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko lapselle tämän juomapullon? Poista heti käytöstä, tukehtumisvaara

Erä lasten juomapulloja vedetään pois markkinoilta mahdollisen tukehtumisvaaran takia, tiedottaa Tukes. Kyseessä ovat Zefal Little Z -merkkiset pyöräpullot, joissa on kuvituksena animetyyppisiä piirroshahmoja.

– Poista tuote käytöstä välittömästi!, sanotaan Tukesin takaisinvetoilmoituksessa.

Pulloa myynyt Oy Huntteri Ab tiedotti jo lokakuun lopussa vetävänsä pullot pois myynnistä tukehtumisvaaran vuoksi. Pulloa on myynyt Suomessa myös Cycle Service Nordic Oy.

Valmistaja Zefalin mukaan testit osoittavat, että pullojen suukappaleissa oleva työntöventtiili voi irrota liian helposti. Jos venttiili irtoaa juomisen aikana, on olemassa tukehtumisvaara. Zefalille ei sen mukaan ole kuitenkaan toistaiseksi tullut tietoa, että näin olisi käynyt.

Zefal kertoo, että pulloja on myyty tammikuun 2017 ja tammikuun 2022 välisenä aikana useissa eri kuvioissa ja väreissä. Niissä kaikissa on pohjassa merkki, jossa lukee ZEFAL. Pullot tunnistaa valmistajan mukaan helposti lastenpulloiksi, koska ne ovat vain 15,8 cm korkeita ja niihin mahtuu vain 350 ml nestettä.

Takaisinveto koskee Zefalin mukaan pulloja, joiden pohjassa olevan numerokoodin kaksi viimeistä numeroa ovat 17, 18, 19, 20 tai 21.

Jos ostit viallisen pullon, palauta se ostopaikkaan. Myyjä hyvittää tuotteen hinnan riippumatta siitä, onko kuittia ostoksesta vai ei.