Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stadiluotsien Jarkon ja Johanneksen työpaikka vaihtui Laakson sairaalaan – Helsingin terveydenhuolto ottaa nyt työntekijöitä sieltä mistä vain saa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimeen haalitaan nyt työvoimaa sieltä mistä saadaan, kun koronapotilaiden määrät ovat nousseet.

Herttoniemen 50-paikkainen varasairaala koronapotilaille aukesi tämän viikon maanantaina, ja tuolloin johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoi, että henkilöstöä siirretään sinne Helsingin sairaaloista ja Husista. Vastaavasti Helsingin sairaaloihin siirtyy henkilöstöä muun muassa seniorikeskuksista ja kotihoidosta, joihin taas tulee vahvistukseksi opiskelijoita.

Kiireetöntä hoitoa ja palveluita on supistettu.

Etelän alueen stadiluotsi Jarkko Laaksonen kertoi aiemmin tällä viikolla siirtyvänsä töihin Laakson sairaalaan.

Laaksoon kertoi perjantaina vaihtavansa työtehtäviään myös läntisen Helsingin stadiluotsi Johannes Jauhiainen.

– Koronatilanne aiheuttaa isoja haasteita Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluille ja siirryn siksi viideksi viikoksi avustaviin tehtäviin Laakson sairaalan koronaosastolle, Jauhiainen kertoi Facebook-päivityksessään.

Stadiluotsien varsinainen tehtävä on edistää asukasosallisuutta Helsingissä ja jakaa tietoa asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksista. Stadiluotsit ovat mukana toteuttamassa myös Omastadin osallistuvaa budjetointia, jossa kaupunkilaiset päättävät Helsingin rahojen käytöstä. Ensimmäiset stadiluotsit palkattiin Helsingin suurpiireihin vuonna 2018.

Jarkko Laaksonen kertoo Helsingin Uutisille toimivansa nyt hoitoavustajana Laakson sairaalassa akuuttigerontologian osastolla.

– Tehtävät varmasti tarkentuvat, kun ne näkee mun lantun ja arvioivat osaamiset, Laaksonen sanailee.

–  Tässä vaiheessa kun he tietävät vain, mistä hommasta ja virastosta siirryn, ja että mulla on pohjalla sote-alan koulutus, Laaksonen kertoo.

Hän jatkaa, että alustavasti tehtäviin Laaksossa kuuluvat ainakin tavaroiden kuljetus, hoitoa avustavat tehtävät kuten potilaiden ruokahuollossa ja sängyn petauksissa auttaminen, potilaille seuran pitäminen ja esimerkiksi avustaminen yhteydenpidossa omaisiin. Varsinaista hoitotyötä Laaksonen ei tee.

Koronapotilaiden määrä pysynyt tasaisena Husin sairaaloissa – "Pieni valonpilkahdus, mutta on vielä odotettava", sanoo johtajaylilääkäri

Sosionomiksi kouluttautunut Laaksonen on suorittanut myös sosiaali- ja terveysalan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Ennen stadiluotsiksi ryhtymistään Laaksonen kertoo työskenneensä parikymmentä vuotta erityistä tukea tarvitsevien nuorten parissa.

Stadiluotseja tuuraa "koronavaihdon" ajan muun muassa osallistuvan budjetoinnin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

THL päivitti koronan testaus- ja karanteeniohjeitaan – Toimi näin, jos olet oireinen

Joukkoliikenteen matkustajamäärää saatetaan rajoittaa

HS: Hallitus valmistelee poikkeusolojen toteamista ja valmiuslain käyttöönottoa

IS: Baarit pitäisi sulkea kokonaan kolmeksi viikoksi, esittää THL