Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Unohda Napoli ja New York: Tällainen on "Helsinki-pizza" – Entinen HIM-muusikko laajentaa bisnestään

Ravintola: Vantaan ensimmäinen Putte’s Bar & Pizza avautui kivijalkaan kirkon viereen. Paikan ravintoloitsija Antto Melasniemi tunnettiin aikoinaan HIM-yhtyeen kosketinsoittajana.

Vantaan Tikkurilan ravintolatarjonta täydentyi hiljattain Putte’s Bar & Pizzan avauduttua.

Osaomistaja Antto Melasniemi kertoo, että pizzoja voi tehdä monella tavalla ja Putte’s haluaa tarjota oman juttunsa ihmisille.

– Taikina on levännyt vähintään kolme päivää. Pizzasta tulee rapea ja pehmeä samanaikaisesti. Siinä on ihan oma rakenteensa. Kun otat siitä slicen, se pysyy muodossaan.

Melasniemi kutsuu tyyppiä ”Helsinki-pizzaksi”, joka on lähempänä roomalaista kuin napolilaista. Rakenteensa ansiosta pizza sopii hyvin myös kuljetettavaksi.

"Taivaallisen hyvää ruokaa!" Tässä on Helsingin paras italialainen ravintola – poliisien suosimalle paikalle äänivyöry

Tikkurilan Putte’s sijaitsee Asematiellä kirkon vieressä.

– Edellisten ravintosulkujen aikaan tila oli tarjolla, ja ajattelimme, että tämä voisi olla tosi hyvä.

Tikkurilan keskustaa Melasniemi luonnehtii hienoksi, värikkääksi ja uudistuvaksi alueeksi. Hän toteaa tähdänneensä uuden ravintolan perustamiseen pääkaupungin ytimen ulkopuolella.

– Se on paljon mielenkiintoisempaa kuin avata paikka Kalliossa.

"Yli kolmekymppisenä ei jaksa enää mennä ryyppäämään ja riehumaan" – Eemil löysi uuden illanviettotavan, josta samalla saa myös aivojumppaa

Putte’sin muut ravintolat sijaitsevat Helsingin Kalevankadulla ja Sompasaaressa sekä Tapiolassa Espoossa. Ravintolaketju-sanaa Melasniemi kuitenkin karsastaa.

– Totta kai meillä on sama taikina ja tuote, mutta ajattelemme jokaista paikkaa omanaan ja yritämme luoda sinne omanlaisen tunnelmansa.

Melasniemi oli mukana remontoimassa Tikkurilan Putte’sia avauskuntoon.

– Olen laittanut paneelit seiniin ja maalannut. Teemme asioita aina omin käsin ruuan, suunnittelun ja sisustuksen suhteen. Tulee ainakin omannäköistä.

Ennen ravintoloitsijan uraa Melasniemi tunnettiin muusikkona. Hän soitti koskettimia HIM-yhtyeessä vuoteen 1998 asti.

Vuonna 2011 avatun Kalevankadun Putte’s sai seurakseen toisen ravintolansa vasta kaksi vuotta sitten. Laajentuminen on tapahtunut vähän varkain, kuvaa Melasniemi. Osansa tähän oli pandemian ravintolarajoituksilla, joiden myötä Putte’s tarvitsi muitakin ulosmyyntipisteitä.

"Todellinen helmi!" – Vallilan kehutussa ravintolassa käytetään isoäidin reseptejä, oletko maistanut näitä erikoisuuksia?

– Saimme pidettyä ihmisiä vähän enemmän töissä.

Hän kertoo Tikkurilan ravintolassa olleen yllättävän hyvä kuhina rajoituksista huolimatta.

Melasniemi huomauttaa Putte’s olevan myös illanistujaispaikka.

– Panostamme myös juomapuoleen, joka on vähän eri kuin monessa muussa paikassa.

Mutta kuka on Putte?

– Putte on kaverini Berliinissä asuva italialainen kissa. Olin siellä, kun suunnittelin tätä konseptia ja olin käynyt tutkimassa pizzakulttuuria ympäri maailmaa. Piti keksiä suunnitelmaan työnimi Puten naukuessa vieressä, niin kirjoitin Putte’s Bar & Pizza ja se jäi.

Pizzeriataustasta tylytetty ja Michelin-ravintolaan päätynyt kokki Kozeen Shiwan, 32, sanoo, että koskaan ei pidä lannistua: "Jos haluat olla rokkistara, käyttäydy sen mukaan"

Lukijat ylistävät Helsingin parhaita italialaisia ravintoloita: "Keittiössä huikeaa kinastelua italiaksi, aito tunnelma" – äänestä suosikkiasi!

Virolainen Pizzakiosk avasi ensimmäisen pizzapaikan Suomessa

Muistatko vielä Karkkipussin ja Clock-ketjun? – Itiksessä pidettiin missikisoja ja kauppakeskusta tultiin katsomaan ympäri Suomen

Roomassa syntynyt ravintoloitsija Paola Chiodo-Vihonen pyörittää nyt italialaista herkkukauppaa – ja oikaisee suomalaisten yleisen harhaluulon carbonarasta: "Turistiravintoloista lähtenyt kuvitelma"