Päätoimittaja Kannala: Maahanmuuton kustannuksista puhuttava yhtä avoimesti kuin työperäisen maahanmuuton huutavasta tarpeesta

Maahanmuuton kustannuksista pitää voida keskustella, kuten myös työperäisen maahanmuuton huutavasta tarpeesta ja tarpeen syistä, sanoo päätoimittaja Karri Kannala.

– Suomi ja varsinkin pääkaupunkiseutu tarvitsevat kipeästi työperäistä maahanmuuttoa. Siitä ja sen syistä pitää voida keskustella avoimesti ja kiihkotta. Yhtälailla avointa ja kiihkotonta keskustelua pitää voida käydä myös maahanmuuton kustannuksista, niitäkin se kiistatta merkittävästi aiheuttaa. Aivan samaan tapaan kuin kantaväestön yliedustus muun muassa ylipainoon tai alkoholiin liittyvissä sairauksissa, Karri Kannala sanoo pääkirjoituksessa.

Helsingin Uutiset kertoi tällä viikolla, että yli puolet Uuden lastensairaalan päiväkeskus Vuoren potilaista on vieraskielisiä. Ylilääkärin mukaan vieraskielisten yliedustus on tunnistettu ja sen syytä selvitetään. Joulukuussa HU uutisoi, että kolmasosa alle 18-vuotiaiden omaishoidontuista maksetaan vieraskielisille Helsingissä.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut