Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se avattiin! Norjalainen Oda aloitti ruoan verkkokaupan Helsingissä – tämä on valikoima

Norjalainen ruoan verkkokauppa Oda on aloittanut toimintansa tänään Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Ensimmäiset toimitukset ovat perillä huomenna 1. helmikuuta.

Toisin kuin suomalaisen ruoan verkkokaupan jäteillä, Keskolla ja S-Ryhmällä, Odalla ei ole lainkaan kivijalkamyymälää. Tilaukset tehdään mobiilisovelluksella.

– Suomalaisilla ei ole ollut hirveästi valinnan varaa ruokakaupoissa. Nyt ensimmäistä kertaa 20 vuoteen Suomi saa uuden ruokakaupan, sanoo Oda Suomen toimitusjohtaja Tobias Niemi tiedotteessa.

Niemi viitta Lidliin, joka aloitti Suomessa vuonna 2002.

Odan mukaan ruoasta ja käyttötavarasta yli 80 prosenttia on kotimaisia eli niiden alkuperä- tai valmistusmaa on Suomi.

Valikoimana kuuluu muun muassa helsinkiläisen Lihakauppa Roslundin hampurilaispihvejä ja ribsejä, joita ei Odan mukaan ole ollut tarjolla muissa verkkoruokakaupoissa.

Helmikuun puolivälistä lähtien Odalta voi tilata tuoreita leipomotuotteita.

Odan valikoimassa on noin 5000 eri tuotetta. Citymarketin verkkoruokakaupassa tuotteita voi olla jopa 30 000 tai Prismassa 20 000.

Oda on herättänyt huomiota kuljetusten hinnoilla.

– Teemme viikon ruokaostosten tilaamisesta kotiovelle niin helppoa ja edullista, ettei ruoan verkkokauppa ole jatkossa enää vain harvojen herkkua. Kotiinkuljetuksen hinta on ollut yksi isoimmista kynnyskysymyksistä. Odalla kotiinkuljetus maksaa toimitusajan mukaan nolla euroa tai enintään muutaman euron, Niemi sanoo.

Tilauksia toimitetaan maanantaista perjantaihin kello 6–22 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 9–16. Oda laajentaa jatkossa toimintaansa Suomessa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Odan pääkohderyhmänä ovat lapsiperheet. Pikatoimituksia Oda ei tarjoa.

Keskon ruoan verkkokaupan johtaja Antti Rajala sanoi tammikuussa Helsingin Uutisille että Suomeen on odotettu toimijaa, joka keskittyy pelkkään ruoan verkkokauppaan. Rajalan mukaan ruoan verkkokaupan kysyntä tulee kasvamaan myös korona-ajan jälkeen.

Oikaisu 31.1. klo 08.30. Lidl tuli Suomeen vuonna 2002, ei 2020

Uusi ruoan verkkokauppa Oda aloittaa pian Helsingissä: näin se eroaa Prismasta ja Citymarketista – "Tavoitteena on menestyä hintavertailuissa"

Helsingin uuden Lidlin avajaispäivä on nyt selvillä – tämä on "Lidukan" erikoisuus