Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli lopullinen päätös – Avi antoi luvan avata nämä tilat Hus-alueella

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on nyt julkaissut uudet rajoituspäätökset Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella liikunta-, virkistys- ja harrastustilat voidaan avata huomenna 1. helmikuuta.

Hus alueella ollut tilojen sulkupäätös on nyt kumottu kokonaan. Se tarkoittaa, että uimahallit, sisäleikkipuistot, yleiset saunat ja kylpylät, sisäliikuntatilat, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat saavat avata ovensa tiistaina.

– On huojentavaa, että tilanne on tasaantumassa eikä tiloja ole enää välttämätöntä pitää suljettuna. Myös Uudellamaalla jatkuu kuitenkin aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä, selventää tiedotteessa ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen avista.

Mölsän mukaan esimerkiksi niin ryhmäliikunta kuin kontaktilajien tai tanssin harrastaminen on tiloissa sallittua.

Lisäksi Etelä-Suomen avi päätti, että Husin alueen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien rajoituksia lievennetään. Sisätiloissa voi 1.–15. helmikuuta järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia, jos kaikilla osallistujilla on määritellyt istumapaikat.

Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, minkään kokoisia kokoontumisia ei voi järjestää.

Avi muistuttaa, että ulkotilojen kokoontumisten yleisömäärää ei ole tähänkään asti ole rajoitettu avin määräyksellä.

Kymenlaakson uusi, tähänastista kohdennetumpi tilojen sulkupäätös tulee voimaan torstaina 3. helmikuuta ja on voimassa 15. helmikuuta saakka. Päätöksen mukaan suljettuina täytyy edelleen pitää korkeamman tartuntariskin tiloja. Niitä ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

– Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata yleisölle, kun päätös tulee voimaan 3. helmikuuta, Mölsä toteaa tiedotteessa.

Vastaava päätös on nyt voimassa myös Kanta-Hämeen alueella.

Edelleen suljetuissa tiloissa voi avi tiedotteen mukaan jatkaa lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa. Uuden päätöksen myötä ikärajaa on nostettu vuodella niin, että jatkossa vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat harrastaa ohjatusti suljetuissa tiloissa. Vastaava ikärajan muutos tulee 1. helmikuuta voimaan Kanta-Hämeessä, jossa tilojen sulkupäätös pysyy toistaiseksi muuten ennallaan.

Kymenlaakson alueen kokoontumisrajoituksia lievennetään 1. helmikuuta alkaen. Sisätiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä on määritellyt istumapaikat, ja enintään kymmenen henkilön tilaisuuksia, jos yleisöllä ei ole määriteltyjä istumapaikkoja

Lisäksi suljetuissa tiloissa voi jatkaa lakisääteisten palvelujen, kuten lääkinnällisen kuntoutuksen, tarjoamista. Sulkupäätös ei ulotu ammattilaisurheiluun eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.