Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hallin kaava on 15 vuotta vanha ja lähiluonnon arvo nähdään nykyisin suuremmaksi" – Apulaispormestari Paavo Arhinmäki: Myllypuron jääurheilukeskuksen paikka arvioidaan uudelleen

Matokallion paikalle suunniteltu pika- ja taitoluistelun suurhalli on herättänyt kansanliikkeen hanketta vastaan. Adressin lisäksi nyt vireillä on myös kuntalaisaloite.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestarin Paavo Arhinmäen (vas.) mukaan Myllypuron hallin osalta on kaksi tärkeää kysymystä.

– Ensimmäinen on se, onko investoinnin kokoluokka ja käyttötalous kestävällä pohjalla. Koska kysymys on suuresta hankkeesta, pitää tästä saada ulkopuolinen puolueeton arvio.

Hallin kokonaiskustannusarvio tällä hetkellä on yli 24 miljoonaa euroa.

– Tämä on edellytys ylipäätänsä, että voidaan harkita lainan myöntämistä. Kun nämä selvitykset on tehty, tulee asia uudestaan lautakuntaan, jatkaa Arhinmäki.

Hallihanke on pyytänyt vajaan 10 miljoonan euron lainaa kaupungilta. Hanketta on tarkoitus rahoittaa myös pankkilainalla, opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella sekä Suomen Luisteluliitto ry:n ja Suomen Taitoluisteluliitto ry:n omalla rahoituksella. Liitot omistavat monitoimihallia suunnittelevan Myllypuron Jääurheilukeskus Oy:n.

– Toinen kysymys sitten tämän jälkeen on arvioida paikkaa. Kaava on 15 vuotta vanha ja sinä aikana päätöksenteon arvot ja kansalaisten arvostukset ovat muuttuneet. Lähiluonnon arvo nähdään suuremmaksi yleisesti kaikkialla Helsingissä kuin vielä 15 vuotta sitten. Tämä arvio pitää myös kaupungin tehdä, Arhinmäki sanoo.

Hän toteaa, että suoraan toista paikkaa luisteluhallille ei ole esittää. Toimitukseen yhteydessä olleet Myllypuro-hankkeen vastustajat ovat ehdottaneet hallille Vuosaaren liikuntapuistoa.

– Nyt esillä olleessa Vuosaaressa on kaava hallille, mutta se ei mahdollista näin suuren hallin rakentamista. Vuosaari paikkana vaatisi kaavamuutoksen, mutta sinänsä voisi olla ihan hyvä sijaintina, Arhinmäki aprikoi.

Kaavoitusprosessi kestää tyypillisesti ainakin muutaman vuoden, jonka jälkeen kaavasta on mahdollisuus valittaa ennen kuin se tulee lainvoimaiseksi.