Vallilan Konepajalta aiotaan purkaa 175 metrinen junahalli – havainnekuva näyttää, mitä tilalle halutaan

Teollisuuskadulla suunnitellaan Vallilan Konepajan sähköjunahallin purkamista. Paikalle halutaan rakentaa 350 huoneen hotelli ja liiketiloja sekä ”pääkonttoritason” toimistoja.

Rakennuksista tulee huomattavasti nykyistä korkeampia. Alustavissa viitesuunnitelmissa korkein rakennus on noin 70 metriä maanpinnasta. Korkeimpaan rakennukseen tulee toimistoja. Hotellia on suunniteltu matalampiin rakennuksiin.

Kiinteistön omistaja The Train Factory järjestää kohteesta arkkitehtuurikilpailun. Kaupungin mukaan alueen kulttuurihistoria otetaan huomioon kaavamuutoksen suunnittelussa.

Uudisrakennuksen tulisi samalla tukea Teollisuuskadun akselin kehitystä Helsingin keskeisenä työpaikka- ja keskusta-alueena.

175 metriä pitkä ja kymmenen metriä korkea sähköjunahalli on rakennettu kahdessa vaiheessa: ensimmäinen osa vuonna 1971 ja toinen vuonna 1979. Rakennuksessa toimii tällä hetkellä padelhalli, golfsimulaattorikeskus ja pysäköintihalli.

Konepajan Lidl viivästyy kuukausia lisää – näin Meksikosta tavoitettu Bruce Oreck kommentoi jättiprojektin vastoinkäymisiä: "Syönyt valtavasti rahaa"

Konepajan 1900-luvun alussa valmistuneisiin junien kokoonpanohalleihin rakennetaan parhaillaan tiloja Lidlille.

Helsinkiin suunnitellaan parhaillaan useita hotelleja. Esimerkiksi Salmisaareen kaavaillaan kahta kelluvaa hotellia.

Jätkäsaareen on tulossa hotelleita enemmän kuin esimerkiksi Turussa on tällä hetkellä. Suunnitelmia on myös muun muassa Kauppatorin ja Olympiaterminaalin välisellä alueella. Kallio saa uuden hotellin Lyyra-kortteliin.

Myös Kaisaniemen Säätalon paikalle on tulossa hotelli.

Helsinkiin on tarkoitus rakentaa kaksi kelluvaa hotellia – suunnittelu vie ennakoitua pitempään

Naapurien valitus viivästyttää suuren parkkihallin valmistumista vuodella Vallilassa – Birgitta, 75: "Herättää vihaa, autoja pitkin pihoja"

Kallion uuteen kortteliin avataan ainakin 8 ravintolaa –  nämä tulevat ensimmäisinä

"Kiireetön aamiainen on yksi tärkeimpiä asioita" – helsinkiläiset innostuivat staycation-lomista, mutta alkuvuoden tiukat rajoitukset vähensivät varauksia

Jätkäsaareen on tulossa enemmän hotellihuoneita kuin Turkuun: Seuraavaksi avataan taidehotelli sekä loft-asuntoja sisältävä studiohotelli – "Tuovat myös lisää ravintoloita alueelle"

Helsingistä puuttuu yleinen hengailupaikka – "Nyt sellainen olisi mahdollista saada"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut