Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vallilan Konepajalta aiotaan purkaa 175 metrinen junahalli – havainnekuva näyttää, mitä tilalle halutaan

Teollisuuskadulla suunnitellaan Vallilan Konepajan sähköjunahallin purkamista. Paikalle halutaan rakentaa 350 huoneen hotelli ja liiketiloja sekä ”pääkonttoritason” toimistoja.

Rakennuksista tulee huomattavasti nykyistä korkeampia. Alustavissa viitesuunnitelmissa korkein rakennus on noin 70 metriä maanpinnasta. Korkeimpaan rakennukseen tulee toimistoja. Hotellia on suunniteltu matalampiin rakennuksiin.

Kiinteistön omistaja The Train Factory järjestää kohteesta arkkitehtuurikilpailun. Kaupungin mukaan alueen kulttuurihistoria otetaan huomioon kaavamuutoksen suunnittelussa.

Uudisrakennuksen tulisi samalla tukea Teollisuuskadun akselin kehitystä Helsingin keskeisenä työpaikka- ja keskusta-alueena.

175 metriä pitkä ja kymmenen metriä korkea sähköjunahalli on rakennettu kahdessa vaiheessa: ensimmäinen osa vuonna 1971 ja toinen vuonna 1979. Rakennuksessa toimii tällä hetkellä padelhalli, golfsimulaattorikeskus ja pysäköintihalli.

Konepajan 1900-luvun alussa valmistuneisiin junien kokoonpanohalleihin rakennetaan parhaillaan tiloja Lidlille.

Helsinkiin suunnitellaan parhaillaan useita hotelleja. Esimerkiksi Salmisaareen kaavaillaan kahta kelluvaa hotellia.

Jätkäsaareen on tulossa hotelleita enemmän kuin esimerkiksi Turussa on tällä hetkellä. Suunnitelmia on myös muun muassa Kauppatorin ja Olympiaterminaalin välisellä alueella. Kallio saa uuden hotellin Lyyra-kortteliin.

Myös Kaisaniemen Säätalon paikalle on tulossa hotelli.