Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pizza-automaateista tunnettu ketju tulee ryminällä Helsinkiin – haastaa jopa King Kebabin?

Ruoka: Helsinkiin avataan ensi kuussa kaksi Fizza-kioskia.

Helsinki saa maaliskuussa ensimmäiset pizza-automaatit, kun Fizza-ketju tuo kioskinsa Kamppiin ja Vallilaan.

Ympäri vuorokauden palvelevat automaatit ovat nousseet hiteiksi eri puolilla pääkaupunkiseutua. Ensimmäinen kioski avattiin Kauniaisten uimahallin viereen runsas vuosi sitten.

 – Helsingissä automaattien perustaminen on vienyt kauemmin aikaa, koska lupien saaminen ei ole ollut yhtä helppoa kuin muualla, sanoo Espoossa-asuva Fizza-yrittäjä Alexandre Benjamin.

Yritys odottaa parhaillaan viimeisiä lupia Helsingin kaupungilta.

Tarjolla on seitsemää erilaista pizzaa, joiden pohjat esipaistetaan Vantaan Koivuhaan leipomossa. Kastikkeiden ja täytteiden lisäämisen jälkeen valmis pizza kuljetetaan automaatin kylmiöön odottamaan lopullista paistoa. Automaatin sisällä on uuni, joka paistaa pizzan kolmessa minuutissa.

– Pizzoja ei pakasteta missään vaiheessa. Ne valmistetaan samalla tavalla tuoreista raaka-aineista kuin laadukkaassa ravintolassa. Pohjan ja kastikkeiden resepti on yrityksen oma, Benjamin kertoo.

Ne valmistetaan samalla tavalla tuoreista raaka-aineista kuin laadukkaassa ravintolassa.

Benjamin sai idean yritykselleen synnyinmaastaan Ranskasta. Hänen mukaansa ranskalaiset tilaavat päivittäin kymmeniä tuhansia pizzoja vastaavanlaisista automaateista.

– Ranskassa on yli 1600 automaattia.

Fizza-konsepti on kehitetty varta vasten Suomeen.

– Puuverhoiltu kioskimme sopii hyvin pohjoiseen maisemaan.

Kampin Fizza tulee Malminkadun ja Fredrikinkadun kulmaan.

– Se on hyvä paikka, koska lähellä asuu paljon ihmisiä ja moni kulkee sitä ohi. Lisäksi vieressä ei ole toista pizzeriaa.

Vallilassa kioski avataan Mäkelänkadulle Stadin ammattiopiston eteen. Odotetavissa on siis kovaa kilpailua viereisen King Kebabin kanssa, jonka pizzat ovat koulun opiskelijoiden suosiossa.

– Mäkelänkatu on hyvin vilkas ja uskon, että moni pysähtyy ostamaan pizzaa kotimatkalla. Vieressä on myös ratikkapysäkki ja hostelli.

"Hyvää mättöä!" Tässä on Helsingin parhaaksi valittu kebab-ravintola – lukijoilta äänivyöry julkkisten suosimalle ketjulle

Yhteen Fizza-automaattiin mahtuu 70 pizzaa ja se täytetään yleensä kerran päivässä. Pizzoja säilytetään kylmässä korkeintaan 72 tuntia, minkä jälkeen automaatin järjestelmä poistaa pizzan myynnistä.

– Hävikkiä tulee hyvin vähän, koska pystymme analysoimaan pizzojen menekin päivittäin aika tarkasti.

Pizzat maksavat yhdeksästä eurosta 13,50 euroon. Benjamin sanoo, että Helsingissä on samat hinnat kuin muissakin kaupungeissa.

– Voimme tarjota korkeaa laatua tällä hinnalla pilvikeittiöömme keskistetyn tuotannon ansiosta. Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen ihmistä.

"Taivaallisen hyvää ruokaa!" Tässä on Helsingin paras italialainen ravintola – poliisien suosimalle paikalle äänivyöry

Tällä hetkellä kuukauden pizzana on poropizza, joka saa makua myös ranskankermasta, piparjuuresta sekä erilaisista juustoista ja yrteistä.

Listalla on yksi kasvispizza sekä vegaaninen pizza.

– Uskomme että Helsingissä vegaanisille pizzoille voi olla enemmänkin kysyntää. Myös gluteenittomista pizzoista on tullut paljon kyselyä.

Legendaarinen Sivuraide-ravintola palaa Kurviin – näin käy jättipizzan hinnalle

Ennen Helsinkiä Fizza-kioskeja oli Uudellamaalla neljä. Fizza laajeni juuri Lappeenrantaan franchise-sopimuksen kautta. Alexandre Benjamin sanoo, että lähitulevaisuudessa ketjua laajennetaan samanlaisilla sopimuksilla myös muihin Suomen suurimpiin kaupunkeihin.

HU testasi Helsinkiin tulevan pizza-automaatin – 3 minuutin jälkeen seurasi melkoinen yllätys

"Todellinen helmi!" – Vallilan kehutussa ravintolassa käytetään isoäidin reseptejä, oletko maistanut näitä erikoisuuksia?

Kuinka 3,99 euron pizzalla voi maksaa palkan, vuokran ja verot? – näin ravintolan yrittäjä perustelee

Töölöläisravintolan myynti räjähtää ottelupäivinä – Toni, 31, antaa tyhjentävän selityksen paikan suosioon

”Kuin olisi matkalla Italiassa” – HU:n pizzakisan voittaja kasvoi ketjuksi, tässä on 10 parasta pizzaravintolaa Helsingissä!

Tätä ravintolaa hehkutetaan "lihansyöjien paratiisiksi" – nämä 4 latinopaikkaa täytyy kokea Helsingissä