Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuleeko ensi kesästä kaikkien aikojen keikkakesä? – Muun muassa näitä maailmantähtiä odotetaan Helsinkiin, mikäli korona sallii

Tapahtumat: Kaupunki on myöntänyt 8 miljoonaa toipumisrahaa.

Helsinkiin odotetaan ensi kesäksi vilkasta tapahtuma- ja festivaalikesää. Tapahtumia aiotaan järjestää enemmän kuin vuosiin.

Kaupungin kesän ohjelmistot ovat monelta osin vielä auki, mutta luvassa on enemmän tarjontaa kuin normaalisti kesäaikaan. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala on saanut kaupungilta kahdeksan miljoonaa euroa koronatoipumisrahaa.

– Meillä se käytetään taide- ja kulttuurikentän tukemiseen, kertoo kulttuuritiimin viestintäasiantuntija Minna Roine.

Espan lavalla toukokuun puolivälistä elokuuhun järjestettävien tapahtumien satsaus on isompi kuin vuosiin.

– Lavalla nähdään enemmän korkean profiilin ohjelmaa, tunnettuja artisteja, Roine jatkaa.

Kaupunki on varannut koronasta toipumiseen rahaa yhteensä 70 miljoonaa euroa vuosille 2022–2023.

Ihmiset kaipaavat kokoontumisia ja tapahtumia.

Tapahtumien kaupunkitasoisesta kehittämisestä vastaava projektipäällikkö Päivi Munther kertoo, että varsinkin isoja tapahtumia tullaan ainakin tämänhetkisen tiedon valossa järjestämään runsaasti ensi kesänä.

– Minulla on sellainen etiäinen, että tapahtumia tulee olemaan jo julkaistujen tapahtumien lisäksi paljon. Ihmiset kaipaavat koronan jälkeen kokoontumisia ja tapahtumia, joissa voi kohdata ihmisiä.

Suuremmat massatapahtumat sijoittuvat Olympiastadionille, Kaisaniemen puistoon, Suvilahteen ja Helsingin Juhlaviikkojen nimissä elokuun lopussa Tokoinrantaan.

Keikkaputken uusitulla Olympiastadionilla aloittavat Haloo Helsinki (18.6.) ja Apulanta (2.7.). Sunrise Avenue nousee jäähyväiskeikoillaan lavalle (8.–9.7). Kesän aikana lavalla nähdään myös maailmantähtiä, kuten Ed Sheeran, joka esiintyy stadionilla kahtena päivänä (20.–21.8.). Myös Antti Tuiskun konsertteja on kaksi (9.–10.9).

– On mukavaa, että stadionin konsertit saadaan vihdoin käyntiin, Munther toteaa.

Myös Suomi–Ruotsi-maaottelu pelataan syksyllä stadionilla (3.–4.9).

Korona on aiheuttanut sen, että moni tapahtuma on vielä vahvistamatta. Myös jo sovitut tapahtumat toteutuvat, mikäli koronatilanne sen sallii.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään tänä vuonna pienimuotoisempana kuin aikaisempina vuosina. Massatapahtuma on tavallisesti vetänyt noin 70 000 kävijää. Ohjelma julkaistaan 24.3.

Heinäkuun alussa festarit Suvilahdessa aloittaa metallifestivaali Tuska (1.–3.7.). Flow Festivaalin vuoro on elokuussa (12.–14.8).

Suvilahdessa viimeksi vuonna 2019 ollut Weekend-festivaali järjestetään poikkeuksellisesti Hämeenlinnassa. Saman organisaation alla järjestetään Kaisaniemen puistossa Justin Bieberin (9.8.) keikka. Paikalle odotetaan 20 000 ihmistä.

– Hämeenlinna tarjosi meille hyvän ja rauhallisen paikan tehdä tapahtumaa. Isojen bileiden järjestäminen ei ole Helsingissä helppoa muun muassa koska tapahtuma-alueita ei ole montaa, toteaa vuonna 2012 ensimmäistä kertaa pidetyn festivaalin perustaja Hardi Loog.

Tapahtuma olisi haluttu pitää tänäkin vuonna Suvilahdessa, mutta aikataulut eivät sopineet yksiin.

Kaisaniemen puiston In the park -konserttisarjassa nähdään kesäkuussa legendaariset Duran Duran (2.6.) ja John Fogerty (4.6.). Toto on vuorossa myöhemmin kesällä.

Helsingin jättiterassista ei ole vielä tehty päätöstä.

– Suunnitelmia ja tahtotilaa on, mutta mitä ja minne, siitä ei ole vielä tarkempaa tietoa, sanoo Helsingin Kaupunkitilojen viestintäpäällikkö Salla Salo.

Viime vuonna terassi oli Kasarmitorilla ja sitä edellisenä Senaatintorilla.

Helsingin Kaupunkitilat Oy on vuoden alussa toimintansa aloittanut yhtiö, johon sulautuivat Helsingin Leijona Oy ja Tukkutori.

– Joitain alueita ja tiloja meiltä on kesäksi kyselty, mutta tarkempia tietoja tapahtumista ei tässä kohtaa vielä ole, toteaa Salo.

Oikaisu 3.3. kello 16.45: Jutussa kerrottiin, että Maailma kylässä -festivaali olisi peruttu. Festivaali järjestetään pienimuotoisempana kuin aikaisempina vuosina. Ohjelma julkaistaan 24.3.