Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ihmiset lahjoittivat huomattavasti suurempia summia kuin yleensä" – Esimerkiksi Kallion seurakunnassa yhden päivän saldo oli noin 4 000 euroa, kun Helsingissä jalkauduttiin auttamaan Ukrainaa

Ukraina: Helsingin seurakuntien torstain lipaskeräys tuotti alustavan tiedon mukaan jopa kymmeniä tuhansia euroja kriisiapuun.

Helsingin seurakuntien vapaaehtoiset ja työntekijät jalkautuivat ympäri kaupunkia keräyslippaiden kanssa. Kirkon Ulkomaanavun hätäapukeräyksessä kerättiin varoja sodan keskelle joutuneiden ukrainalaisten perheiden auttamiseksi. Torstaisen lipaskeräyksen tuotto on alustavan arvion mukaan jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Esimerkiksi Kallion seurakunnasta kerrottiin illalla keräyksen ollessa vielä hieman kesken, että heidän lippaisiinsa oli lahjoitettu jo lähes 4000 euroa. Helsingissä on 20 seurakuntaa. Helsinkiläisten vilpitön halu auttaa välittyi kerääjille vahvasti.

– Minua liikuttaa se, miten kova auttamisen halu ihmisillä on. Lahjoituslippaille jopa jonotettiin. Lisäksi moni kertoi lahjoittaneensa jo aiemmin esimerkiksi mobiilikeräyksen välityksellä, mutta haluavansa lahjoittaa vielä lisää. Huomionarvoista oli myös se, että en ole koskaan aiemmin nähnyt tehtävän niin paljon setelilahjoituksia kuin tänään. Ihmiset lahjoittivat huomattavasti suurempia summia kuin yleensä, sanoo tiedotteessa Lotta Petäjäniemi Kannelmäen seurakunnasta.

– Helsinkiläisten into auttaa vieraita ihmisiä osoittaa, että emme ole välinpitämättömiä toisten kärsimykselle, toteaa Petäjäniemi.

Denis, 43, sai kauppareissulla puhelun Harkovan pommitusten keskeltä – pian alkoi 3000 kilometrin pelastusmatka: ”Oli pakko toimia”

Hakaniemessä keräystä suorittamassa ollut Rebekka Naatus Kallion seurakunnasta yllättyi siitä, miten moni nuori aikuinenkin osallistui perinteiseen käteiskeräykseen.

– Osa kävi erikseen nostamassa rahaa. Jotkut myös kommentoivat, että olivat valinneet Kirkon Ulkomaanavun, koska olivat tietoisia sen olevan vähähierarkkinen toimija, Naatus sanoo tiedotteessa.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti myös torstaina myöntää 100 000 euroa kriisiapua Ukrainan sodasta kärsiville.

Jos haluat auttaa ukrainalaisia, älä toimi ainakaan näin: voit aiheuttaa lisää hätää – Näillä vinkeillä apu menee perille

Sota toi Suomessa pintaan ikävän ilmiön, joka pahentaa monen ukrainalaisen piinaa – Ukrainalaissyntyinen Viktor, 36: "Melkein sama kuin mitä Putin tekee"

"Se on kieli, jota Kremlissä varmasti ymmärretään": Epävirallisillakin keinoilla on merkitystä Venäjän painostuksessa – Poikkeuksellisen voimakkaat pakotteet yllättivät Putinin, tutkija arvioi

Suomen suurimmat kaupungit tukevat Ukrainaan noin 1,5 miljoonalla eurolla – "Kaupungit haluavat osoittaa tukensa ukrainalaisille"