Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Tulee Amerikka mieleen” – Yllättävään paikkaan syntyi Helsingissä yli 20 ravintolan keidas, joukossa myös harvinaisuus Suomessa

Ruoka: Herttoniemen ja Roihupellon teollisuusalueilla on kaikkiaan 20–30 ravintolaa.

Herttoniemen ja Roihupellon teollisuusalueille on kehittynyt monipuolinen ravintolakeidas.

Tilastokeskuksen toimipaikkalaskurin mukaan yhteen sulautuneilla teollisuusalueilla sijaitsee yhteensä 26 ravintolaa tai ravintola-kahvilaa. Googlen karttapalvelun perusteella Herttoniemen teollisuusalueella on noin 25 ravintolaa ja Roihupellossa kuusi. Yhteensä niitä on siis noin 20–30.

Tarjonta on monipuolinen, siellä sijaitsee niin jemeniläinen ravintola kuin Suomen ainoa uiguuriravintola.

Yemen Restaurant avasi Herttoniemen teollisuusalueella viime vuonna.

– Alue on hyvä. Tässä on monia yrityksiä ja asiakkaita lähellä, sanoo yrittäjä Abdulmajeed Ba Qatyan ja kehuu myös liikenneyhteyksiä.

Asiakkaita on riittänyt mukavasti. Yrityksellä on ennestään ravintola Vantaalla.

– Asiakkaat kysyivät usein, että onko mahdollista tulla. Mutta tilaa ei monesti ollut, avaa toinen yrittäjä Yousef Shaaban.

Yemen Restaurantissa ystävänsä kanssa lounastava Jyrki Rytilä asuu ravintolan naapurissa. Hän allekirjoittaa väitteen lähialueen ravintolamaailman kehittymisestä.

– Ravintoloita on täällä ollut ja nyt niitä on tullut lisää, hän arvioi.

Rytilällä on työtila Herttoniemen teollisuusalueen eteläosassa. Hän on laskenut, että alle kymmenen minuutin kävelymatkan sisällä on melkein 30 ravintolaa.

– Täällä on työpaikkoja, ja keskustasta ihmiset ovat siirtymässä poispäin, hän pohtii ja arvioi syyksi esimerkiksi edullisemmat vuokrat.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuosina 2015–2020 ravitsemistoimijoiden määrä on kasvanut alueilla hienoisesti. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta arvioi, ettei ravintoloiden lukumäärä ole parina viime vuonna juurikaan kasvanut.

Paikallisesta Herttoniemi-seurasta arvioidaan kasvua tapahtuneen pikkuhiljaa vuosien varrella. Lisäksi seudulla ei ole seuran mukaan aikaisemmin ollut näin monipuolista ravintolatarjontaa.

Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkinen näkee tilanteessa vuosikymmenten kehityksen.

– Helsinkiin on saapunut eri ruokakulttuureita edustavia ravintoloita. Samalla suomalaiset ovat matkustaneet enemmän ja ovat kiinnostuneita toistamaan sekä kokeilemaan makukokemuksia myös kotimaassa.

– Mahtuuko tähän istumaan, kuuluu kysymys Roihupellossa sijaitsevassa Taste of Uyghur -ravintolassa.

Kysymys ei yllätä. Ravintolan pöydät ovat lounasaikaan aivan täynnä.

Tämä on yrittäjä Askar Mahsutin mukaan tuttu näky. Keittiöön haetaankin uusia työntekijöitä.

– Ajattelin, että Suomessa pitää pystyä maistamaan perinteistä uiguuriruokaa, Mahsut kertoo ravintolan perustamisesta.

Mahsutin mielestä ravintolakeskittymä on myönteinen asia: ihmiset tulevat lounaalle paikkoihin, joissa on useita vaihtoehtoja.

– Kotikaupungissani kaikki ravintolat ovat yhden tien varrella.

Janne Puurtinen tapaa syödä lounasta Taste of Uyghur -ravintolassa. Muusikko viettää Roihupellossa usein aikaa Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n treenitilojen myötä.

Myös Puurtinen arvioi, että alue on ravintolatarjonnaltaan monipuolinen.

– Tulee lisäksi Amerikka mieleen, kun jengi ajaa ravintoloille autolla, hän hymyilee.

Joko kävit? Suomiräppärin firma avaa ravintoloita nyt kovalla tahdilla – "Alkaa olla Helsinki täynnä"

Hagar Hussien ja Mahi käyvät puolestaan usein lounaalla jemeniläisessä ravintolassa. He ovat tulleet paikalle Tikkurilasta.

– Minulla on jemeniläisiä ystäviä. Olen heidän ansiostaan tutustunut ruokaan, Mahi perustelee.

Jemeniläisiä ravintoloita on kaksikon mukaan Egyptissä ja Lähi-idässä useita. Suomesta niitä ei juuri löydy.

– Täällä on hyvää ruokaa ja ystävällinen palvelu, Hussien lisää.

HU testasi Helsinkiin tulevan pizza-automaatin – 3 minuutin jälkeen seurasi melkoinen yllätys

Näin helsinkiläiset ylistävät parhaita olutravintoloita: "Älytön valikoima, henkilökunta osaa kertoa joka pullon historian" - vielä ennätät äänestää suosikkiasi!

Nämä 7 ravintolaa tulevat Helsingin burger-festareille – mukana New Yorkissa toimiva ketju