Terveyspalvelujohtaja kauhistui ministeriön päätöstä: näkee sen tarkoittavan käytännössä 64 miljoonan euron menoa – "RIP Kela-korvaukset"

Hyvinvointiala Hali ry:n terveyspalvelujohtaja Hanna-Maija Kause kauhistui hallituksen sote-ministerityöryhmän päätöstä: sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti maanantaina, että yksityisen sairaanhoidon korvauksiin tehdään säästöt, joilla rahoitetaan vanhuspalveluja.

Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan ensi vuonna. Kause toteaa päätöksen tarkoittavan käytännössä sitä, että Kela-korvauksista leikataan ensi vuoden alusta 64 miljoonaa euroa.

Kause kommentoi asiaa osaltaan Twitterissä.

– Tarkoittaa suomeksi sitä, että Kela-korvauksista leikataan ensi vuoden alusta 64 miljoonaa euroa. Kun suun ja mielenterveys jäävät ulkopuolelle, säästö noin puolittaa lääkäripalveluiden korvauksen, mikäli se kohdennetaan juustohöylänä. RIP Kela-korvaukset.

SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN johtaja Liisa Siika-aho vahvistaa Ilta-Sanomille, että Kela-korvauksista leikataan 64 miljoonaa euroa. Hallitus on linjannut Kela-korvausten leikkaamisesta vuonna 2020, joten niitä ei Siika-ahon mukaan käsitelty juurikaan parlamentaarisessa työryhmässä.

Uutista muokattu kello 15.08: Lisätty Liisa Siika-ahon kommentit.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut