Haluatko opetella haltiakieltä ja nähdä hobitteja? – Pian se onnistuu Oodissa

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin tuotantoa kunnioittavaa Tolkien-päivää vietetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa kansainvälisenä Tolkien-päivänä perjantaina 25. maaliskuuta kello 16–21.

Tapahtuma järjestetään Oodissa ensimmäistä kertaa ja siihen on vapaa pääsy.

Ympäri Oodia levittäytyvässä tapahtumassa pääsee opettelemaan haltiakieltä ja osallistumaan roolipeleihin. Luvassa on myös Tom Bombadil -teemaista runonlausuntaa sekä Another Castle -kuoron konsertti.

Kaupunkiverstaalla on Tolkien-aiheista nähtävää ja tehtävää. Maijansalissa keskustellaan Tolkien-filmatisoinneista ja kirjanäyttelyissä on esillä Tolkieniin liittyvää aineistoa.

– J.R.R. Tolkien on koskettanut ihmisiä jo lähes sata vuotta ja hänen tuotantonsa ansaitsee oman juhlapäivän, kertoo Oodin erikoiskirjastovirkailija Milli Mäntynen.

Syksyllä ilmestyvä tv-sarja on lisännyt lukijoiden kiinnostusta Tolkienin tuotantoon.

– Tavoitteenamme on tehdä Oodin Tolkien-päivästä jokavuotinen perinne ja toivomme sen leviävän myös muihin kirjastoihin, Mäntynen mainitsee.

Teeman mukaan pukeutuminen on ehdottomasti sallittua, joskaan ei pakollista.

Lisäksi Oodissa järjestetään lauantaina 26. maaliskuuta Suomen Tolkien-seura Kontu ry:n juhlaseminaari, joka myös on kaikille avoin.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut